Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50998
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 10379, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.128.205.109')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Містика

Пояси шляхтича Рога

© Ігор Скрипник, 02-07-2008
Панянка ніч накинула на білий світ традиційну чорну накидку, поцяцьковану зірками і тонким серпом місяця. Погукала до служби вірних слуг, які давали тепер про себе знати голосами пугачів та сов, писком кажана, далеким виттям вовків, мерехтінням у світлі каганця нічних метеликів.
У стайні фиркали ситі коні. Із корчми чувся гул хмільного люду, чийсь п’яний голос спробував затягнути сороміцьку пісню, але незабаром втопився у морі бесіди. Неподалік від будівлі хропів п’яний мужик. Якісь постаті, похитуючись, стояли неподалік та голосно між собою лаялися.  
Жебрак переступив поріг корчми і зайшов усередину, мружачись від несподівано яскравого світла, що панувало всередині. Кілька чоловіків оглянулись, але не побачивши нічого цікавого повернулися до свого заняття.
Всередині ніде було голці упасти. Різношерстий люд, який зібрався тут звідусіль, набивав шлунки їжею та запивав це діло горілкою, вином, пивом, квасом. У повітрі висіли звичні для корчми запахи смаженого м’яса, перегару та поту.
Праворуч розсілися козаки. Судячи з одежі та розмов – з надвірного загону князя Потоцького. Навпроти сиділи запорожці. Саме звідти долинала найбільша частка гамору. Між цими двома гуртами, немов утворюючи нічийну територію, розмістився інший люд. Жебрак розрізнив серед них чорнобородого волоського купця, двох лядських шляхтичів, кількох селян, з вигляду заможних, не бідних. Між цим людом крутилася вертка молода жидівка.
Старець підійшов до корчмаря, який сидів у кутку і уважно спостерігав за відвідувачами.
Коли перед ним постала мара, мало схожа на людину, і загородила собою огляд, він невдоволено скривився. Оглянув її з голови до ніг.
Жебрак був сухий і худющий, немов таранька. Давно не голений, від чого борода сягала грудей. Патлатий. Зодягнений у старі сорочку і свитину, настільки пошарпані, що через них світило голе немите тіло. Без чобіт. Хоча звідки вони у жебрака? Ступні настільки зашкарубіли, що певно були твердіші за волячу шкіру.
- Чого тобі?

Продовження читайте у збірці «Коректор почуттів».

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Камаєв Юрій Статус: *Історик*, 04-07-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 8 відгуків
© Noelle Daath, 03-07-2008

Балдію і вітаю !

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© koka cherkaskij, 03-07-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Жан, 03-07-2008

Нерозв'язані вузли поясів

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© , 03-07-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.7988488674164 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …