Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50986
Рецензій: 95729

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Хай не буде сиріт!

(Рецензія на твір: Монолог зі щоденника сироти, автор: Phoenix)

© Rorsolana, 30-05-2008
Fhoenix!Вітаю Вас! Беззаперечно, - це один із найцікавіших філософських творів, надрукованих Вами на ГАКу.
Порушили ви дуже тендітну і , як для нашого байдужого суспільства, болючу тему сирітства…
Хочеться говорити не про форму, зміст, використані Вами прийоми, бо все то, як на мою су’єктивну думку ,
другорядне.
Чомусь просто захотілося допомогти головній героїні і тим самим принести в її життя крапельку радості , маківку науки, яка у майбутньому, можливо, стане їй у пригоді.
Коли ми народжуємо дитину, то все здається звичним фізичним процесом. Але це не так. Недарма наш народ говорить ,що виховувати дитину потрібно тоді, коли лежить поперек лави, та й то бува запізно…
Ваша лірична героїня ставить багато сумних питань.
Чеський психотерапевт і психіатр – Станіслав Гроф, який в основу свої праць заклав тему вагітності і народження малюка , доніс до суспільства свої « Чотири матриці» ,які мають величезне значення, якою буде дитина у майбутньому.
Якщо зародок на підсвідомому рівні запам’ятовує першу матрицю – перебування у лоні матері, то дитина виростатиме невпевненою ,вимагатиме підтримку від когось. Вона квола у своїй волі. Основна риса – безповідальність.
Коли другу –це період схваток , період болю. Якщо ця матриця стає вирішальною - людина життя сприйматиме в сірому кольорі. Вона тиха і всього боїться.
Третя – період потуг, тобто боротьби, за світло у кінці тунелю. Це типова людина лідер, тобто той, хто голову в ярмо не впрягає, людина – революціонер.
Четверта – Саме народження. І якщо дитя запам’ятовує ,саме цю матрицю, то важливо, якими були роди!!!! . Бо це матриця волі! І коли бажаного дитяти підносять спочатку до оголеного тіла батька. Виникає явище – імпринтінгу, - дитина сприймає, як найріднішу людину, саме того, хто, попав в поле зору. Потім прикладають до грудей матері. Кого баче дитя ? Матір і батька! Воно втомлене, бо працювало в родах , але щастя на обличчі батьків, тепле тіло і запахи, що нагадують йому перебування в в лоні - дає перепустку йому до щастя. Це і людина- лідер, і людина – геній, і людина, яку називають обраною, людина, яка уміє насолоджуватися життям.
Чи можуть батьки вплинути на долю свого малюка. Так, так, так! І шкода, що багато чого ми не знали раніше. Бо сумісні роди – це перш за все – інтим, такий самий, при, якому зачинається маленьке життя. Ця теорія визнана усім світом.
Читаючи Ваш твір, я подумала, яку матрицю запам’ятала вона, Ваша лірична героїня? Яку матриця врізалася в клітин нашого мозку?
Людство головне бажання якого - « хліба і зрелищ»… Любов народжується з любові, і хто не вміє любити себе, не принесе великого щастя навколишнім!
А коли ще й сирота? Байдуже! Роздягніть наголо душу своєї героїні, покажіть усі її набиті психологічні синяки, - все одно знайдеться якась підлота, яка плюне на них. Бо яку матрицю запам’ятала вона?
Щиру дякую за твір! І, якщо серед усієї спільноти людей, які « тусуються» на сайті зараз, хоча б комусь прийшла думка – взяти дитя- сироту, стати добрішим у стосунках - не тільки до рідних, а й до пересічних людей, припинити сваритись, задуматись над словами, що пиха – не прикраса, запропонувати свою любов, яка ж і повернеться стократною любов’ю, то ви на правильному шляху, Fhoenix. Рекомендую.
З повагою Roksolana.

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.7293529510498 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …