Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Самотність юрського періоду, автор: Арсеній)

© Уляна Янко, 04-09-2017
Тиранозавру ніхто не пише

Толік відчув, як у животі замлоїло. Минуло сім днів, відколи він перестав нормально харчуватися. Без свіжого сирого м’яса з’явилася нудота і печія. Але він терпів. Він твердо вирішив стати іншим. Неагресивним, скромним та тихим. Вегетаріанцем. Таким, як у казці, початок якої підслухав, коли самиця-бронтозавриха вкладала своє дитина до сну. Обходився з того часу водиці крапелькою, та кленовим листочком.
Дні та ночі здавалися б йому пеклом, якби не світла та благородна мета. В першу добу було незвично. Його ковбасило від голоду, він вив і ревів, забившись у велику печеру на краю урвища, внизу якого шумів океан. Океан глушив дикі волання, а потім знесиленого присипляв крикуна шумом прибою.
За кілька днів Толік звик. Нудота майже минула, от лише печія часами ще нагадувала про нелегкий життєвий вибір.
Щоб заморити черв’ячка, який оселився в його нутрі, бідний звір глушив зелень. От і нині, щойно в його нутрі черв’як почав викаблучуватись , Толік роззявив пащеку і клямцнув нею чималу гілку найближчого мангра. Стиснувши зубища, зчесав з гілляки листки і почав активно жувати.
«Чавк-чавк-чавк» – залунало лісом голосно та соковито. Від задоволення Толік примружив свої хижі лупаті очиська. Черв’ячку , мабуть, їжа теж сподобалася, бо він перестав крутитися і принишк. Тиранозавр похилився , а потім беркицькув на бік. Йому раптом страшенно захотілося подрімати.
« Ні, дідусю-у, я не їла-а не пила-а, – прозвучало у лускатих вухах відлуння жалісливої колискової, яку співала самка бронтозавра своєму малюку. Толік зітхнув і провалився у сон.
Снився дідусю. Тиранозавр поняття не мав, що це за стота така – дідусю. Але він вперто снився і снився. Ні тіла ні луски, один голос. Низький, розкотистий. І тепло. Тепло яке струмувало з розкотистого гукання, шепоту і сміху.
Цей сон снився Толіку вже втретє. І щоразу на невиразні слова істоти на ймення дідусю, тиранозавр схлипував і відказував:« Бігла через грабельку, вхопила водиці крапельку…», і спрагло облизував язиком свої вузькі ороговілі вуста. А потім Толік дивився на свої залиті кров’ю чергової жертви передні кінцівки і бачив серед часточок подертої плоті, яка прилипла до луски, білий плескатий предмет, на кому писало «лист». Певна річ, Толік не вмів читати – звідки у юрському періоді взялася б грамота? Але дивні знаки, надряпані на білому полі, звучали і тиранозавр чув таємничий шерех, так наче вітер хитає у верховіттям секвой і вони черкають одні об одних: лист… лист…лист… І толік починав плакати, як мала дитина бронтозавра, коли їй страшно.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 2.8805170059204 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …