Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95733

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Вічний двигун ч.2, автор: Михайло Нечитайло)

© Viktoria Jichova, 19-02-2017
Як на мене, Мішо, цей твір, як на мене, не найкращий з решти Ваших інших. Власне, спочатку я дуже зраділа, коли прочитала перші речення. Бо початок і справді був таким динамічним, багатоообіцяючим - таким весняним (ах ті мотоцикли, юність!). Навіть чомусь мимохіть пригадався славний фільм-мюзикл "Бріолін" з Джоном Траволтою та Олівією Ньютон.. Проте потім Ви чомусь з´їхали на іншу колію - і враз - ніби все потухло. Читаючи далі, зрозуміла, що мені багато чого тут бракує: роздумів, індивідуальності героїв, природнього розвитку подій у дорослому житті героїв, тонкої психологічної гри. Розумію, що у Вас була певна думка, яку Ви хотіли висловити, але вибачте, дещо мені подача твору нагадала опис подій у чорній хроніці: є задіяні фігури, є схема, план злочину, є мотив і підозрюваний, нарешті, є саме дія, виконання злочину. Але в тім всім я чомусь не побачила душі людської - індивідуальної душі, яка вагається, сумнівається, бореться зі своїм сумлінням, радіє і сумує. Хоч у такому малому оповіданні і втиснуто все життя персонажів, проте вони мені чогось нагадали роботів - все у них дуже просто: любив-зрадив-вбив. Не побачила я ні психології Раїси (і де Ви лишень такі археологічні імена відкопуєте?), ні її кохання та ненависті, ні якихось хоча би зблисків раціонального мислення та завагань у наївного і плаского, як фанера, Романа стосовно запропонованого вбивства (мабуть, йому його життя вже настільки набридло, що вбивати для нього це - раз плюнути і без тюрми він вже свого життя й уявити не може уявити - так він з нею зріднився, мабуть), та й самого Дмитра я чомусь не побачила - так собі - ще одна жалюгідна фігурка у статистиці жертв кримінальної злочинності. Який же такий вічний двигун жене цих Ваших персонажів? Хіба любов? Чи просто тваринні інстинкти: жадність та хтивість, спонукані страхом у боротьбі за виживання?
Мішо, будь ласка, не ображайтеся на мою критику. Я знаю, що Ви вмієте писати так, що аж дух захоплює. Зі словами Ви вмієте жонглювати та вичаровувати з них дива, ніби справжній маг. Тому краще почекаю на Ваш наступний твір - на такий, від якого аж мурашки по шкірі.
З теплом,
Віка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.74729490280151 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …