Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Немає конструктиву.

(Рецензія на твір: Агов, шановна ГАКівська громадо! , автор: Avtor)

© Володимир Ворона (178.92.8.—), 02-02-2017
"... Давно не брав до рук я шашки":)) Це я про те, що давно не приймав активної участі в тутешніх посиденьках. З огляду на свою душевну простоту (сподіваюсь, що це так), а ще на провінційність, ніколи не замислювався навіть, а хто той добрий дядечко, що Гак організував? І хто тут порядкує? Адмін - хто? Ну видаляє хтось там тих "тролів", правда, не завжди. Рекламу хтось розміщує. А так сайт живе сам по собі. Якось. Незрозумілим для мене чином. Чого мені пхати носа у чужі справи? Без чогось там три роки назад втрапив сюди зі своїм готовим твором, котрий "варганив" до того аж чотири роки і не знав куди з ним піткнутися. Почав викладати, отримав підтримку, яка мене надихнула, та й досі надихає (скажу чесно, що надихатиме до самого мого кінця). Ця підтримка окрилила навіть! Попри пташине моє прізвище:)) Почав писати нову книгу. Викладати її, недописану, шматочками, не знаючи, встигну чи ні склепати щось до наступної публікації - немає сенсу, як на мене: я так не звик. У книзі тій понад 600 сторінок вже зараз. Ну хто її читатиме в форматі ГАку? Це ж була б просто "Санта-Барбара" якась. Та ще й тема специфічна, не як у людей. От і зник з орбіти. А спілкування на ГАку для мене перетворилося на рутину. М. Нечитайло талановитий не лише, як автор, а і як літературний критик, може навіть друге в ньому превалює, тому йому цікаво донині. Я ж із тих людей, котрі вважають, що треба робити щось одне - або писати своє, або читати чуже. До того ж завжди мав у житті не одне хобі, а кілька. Так мені цікавіше жити. Спілкування тут обмежене двома формами: твір - рецензія. Все. До того ж тут, як і скрізь в Мережі, вимагається специфічне ставлення до друзів - немов до покійників: про друга лише добре, або нічого. Або ще "ти мені - я тобі". Ну, це вже з безвиході, бо рецензій дійсно мало, вони на вагу золота. От і виходить, що автор мусить, аби віддячити за рецензію. слідкувати за виходом наступного твору рецензента, щоб не пропустити та не образити неувагою. А це дійсно займає надто багато часу, вносить оту саму рутину. Слушно зауважив Сергій Вікторович: хочеться клубної атмосфери навкололітературного штибу.
Тому я б хотів запропонувати наступне:
1) Коли у "Автора", чи у власника сайту дійсно є бажання і душа болить за його долю, якось розширити, трансформувати сайт, створити майданчик для спілкування поза конкретним твором;
2) Ввести ФБ-систему "подобається-не подобається" стосовно не лише твору, але й рецензії;
3)організувати живе спілкування бажаючих надати сайтові потужний поштовх для оновлення. Спочатку це може бути Скайп-конференція, а потім - зустріч у Києві. Принаймні два-три десятки людей приїхати зможуть і мова про фінансові втрати організатора виключається, адже нам потрібне лише пусте приміщення та чай в складчину. Головне- не забазікати дорогий усім час. Пропозиції мають надійти в письмовій формі, регламент - 10 хвилин, далі режим мозкового штурму. Справа власника, учасників-киян - довести напрацьоване до логічного завершення.
4) Про конкурс (окремо). Уже від Наталки Ліщинської надійшла гарна пропозиція надати в якості призу власну книгу. Я теж готовий це зробити. Зроблять і інші. Головне - визначити умови, систему голосування, відкрите підведення підсумків та нагородження переможців. І це також мало б пройти через Скайп-конференцію та живу зустріч.
Я, власне кажучи, не претендую ані на участь в прийнятті рішень, ані навіть на обговорення вживу, хоча радо прийняв би запрошення. Зробите усе без мене і сайт зміниться - завжди буду радий зайти "на вогник". Головне - оживити сайт, тобто отримати результат. Але якщо згенерована Вами, "Авторе", хвиля виллється в чергову інтелігентську, гуманітарну, тим більше, балаканину, котрої, я, як технар, виробничник терпіти не можу; якщо власникові сайту на його долю начхати - вважайте, що Володимир Ворона нічого й не писав.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0083651542664 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …