Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Сага про йорга, пролог, 1 глава. Шторм, автор: Sholar)

© Viktoria Jichova, 02-07-2016
Шановний адміне, прошу цього разу не видаляти мій "спам" - себто рецензію, яку я хочу залишити під своїм іменем та на своїй авторській сторінці (бо рецензії ж залишаються не лише на сторінці автора твору, але й автора рецензії). Це вже не перший випадок, коли адміністрація видалила мій продубльований відгук. Тож даю її сюди знову, краще видаліть мою неавторизовану рецензію. Прошу також вибачення у автора твору за "дублет".

А тепер до автора твору:

Як жанр фентезі, слушно, навіть дуже. І на мою улюблену тему Ви "капнули", бо Північ - то щось "моє". Вдало працюєте з північною міфологією, гарні образи. Та от собі думаю: чи навмисне Одін (чи то Вотан) був замінений Одріком, а Вальгалла на Айл-Халлу, драккари (вікінгські кораблі) на даккари (не плутаймо з назвою сенегальського міста Дакар та "Дакар-раллі", що відбувається щорічно в Африці). А чи бачили Ви справжній північний фйорд власними очима? Можете уявити собі скелі-гори зі сніговими шапками (в переважній більшості), які його оточують? А чи Вам відома глибина фйорда (переважно вузького заливу), що сягає в середньому майже 600-800 метрів глибини, де просто неможливо утворитися острову, та ще й із великим селищем з пологим піщаним берегом? Острови можуть бути ближче до побережжя з морем, у самому ж глибокому фйорді, який глибоко врізається у сушу, навряд чи. Тож уважатиму, що читаю файне фентезі, де і суто давній стереотип про вікінгів як таких собі північних "дикунів-неандертальців" теж має право на життя. А якщо ближче до реальності, то за найновішими відомими науковими фактами вікінги не були аж ніякими дикунами-анархістами (навіть якщо й займалися грабіжем на чужих землях), котрі й за власних богів забули, а навпаки, мали чітко організовану ієрархічну структуру з майже напівдемократичним складом (тинги і т.д.), міцну віру у дев´ятивимірний світ (дев´ять світів) з багатющою міфологією, обрядами та певно закоріненими побутовими традиціями. Ось такі мої поки що зауваги, але як кажу - як жанр фентезі - дуже добре. Якщо буде продовження, залюбки почитаю.

З теплом,
Віка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.68421292304993 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …