Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51055
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Спадок, автор: Галина)

© Михайло Нечитайло, 05-05-2016
Перечитав усі частини Вашого "Спадку". Багато у Вас думок, навіть дуже багато. Над одними хочеться думати, інші вже десь чув, деякі взагалі не в новину, інші ж оригінальні. З одними погоджуюся без заперечень, з іншими категорично не погоджуюся, про деякі можна дискутувати довго й довго, хоча рішення знайдено не буде, бо світ у багатьох випадках має риторичний зміст. Це по суті. Але є один нюанс, до якого Ви повинні бути готові, бо в цьому є й Ваша вина. У Вас дуже важкі для сприйняття тексти, бо це не художня література, як така, це більше схоже на філософський трактат. Філософський трактат Вашого Я, Вашого світобачення. Але не це Ваша вина, Ви маєте право на своє Я, маєте право на його розповсюдження поміж інших. Вина в іншому. Такі тексти треба читати не очима, а думкою. Осмислено. Тому такі тексти треба подавати дозовано, бо при великій кількості думка стомлюється й читач або кидає чтиво, або пробігає його неусвідомлено. Ради ж чого старатися, коли тебе не зрозуміють? Навіщо ж Ви тоді "женете коня в галоп", адже ніхто Вам не дихає в спину. Невже бракує часу? Скороподачею Ви втрачаєте читача. Це перше.
Друге, більш суттєве - Ваші тексти іноді схожі подачею на біблійні. Тобто почасти закликають сприймати їх на віру й без заперечень. А над ними треба думати. А з ними треба сперечатися. А їх треба обговорювати поетапно й глибоко. Особисто я не люблю нотацій чи вивершених істин ув останній інстанції. Люблю співрозмовника, а не глашатая. З ним цікавіше.
Третє - Ви іноді не розвиваєте думки там, де це вкрай необхідно, а ніби кидаєте цитатами на стіл і негайно ж беретеся за інші. Звідси відчуття нагромадження, перемішування всього і вся. Ідіть поетапно, від думки до думки, від висновку до висновку, тихо, але напористо, даючи можливість іншим бачити Вас, але не втрачаючи при цьому ні крихти свого цікавого й неординарного Я.
І четверте - для Вашого письма не завадило б більш літературної подачі, навіть сюжетності, оформлення дечого у вигляді притч чи чогось подібного. Це не зашкодить, іноді більше шкодить гола схоластичність.
Вже вибачте за таке моє прочитання й підсовування свого статуту в чужий монастир, але Вами можна захоплюватися й бути у Ваших поціновувачах, як автора, але й Вам варто дещо більш досконало підходити до власної творчості. У Вас достатньо глибини, подайте ж її, як море, а не як закриту вузьку криницю. До моря все-таки ходить більше людей.
З повагою М.Н.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.66964197158813 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …