Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51044
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: РОЛЬ (останні частини та епілог) , автор: Симор Гласенко)

© Михайло Нечитайло, 30-07-2015
Твір прекрасний своєю ідеєю. Сюжет - казка, пальчики оближеш. Але навіщо Ви другу половину твору вклали в прокрустове ложе такого собі детективу. Не за сюжетом, за стилем подання. Спростивши все, а роздуми просвітленого героя почасти звівши до моралізаторських бесід. Виникає велика дисгармонія при прочитанні. Коли герой веде безпутнє життя, твір грає всіма барвами, коли ж ступає на шлях нормальної людини, в автора немов вичерпуються слова і він скочується у багатьох випадках до штампів про щастя сімейного життя. Про життя Драй-Хмари у вигляді кіносценарію подам ту ж саму думку - стиснення твору не завжди йому в благо. Читавши попередні твори цього автора, зауважу - тут проявилася слабина. Враження, що в другій частині повісті автор пише про те, що йому не надто близьке. Пише відсторонено. Вірніше, він потерпає за героя, чи то б пак, за героїв, але губиться в їхніх душах, а ще стискає сюжет, кудись поспішає, і цим, як на мене, занижує для себе планку, як для автора. Пане Симор, Ви занадто вищого рівня автор. Даний твір не викидайте ні в якому разі, але зведіть його в ранг бодай невеличкого роману. Щось на зразок "Майстра і Маргарити" Булгакова, де паралельно йдуть історії з давнини й сьогочасні, тісно переплітаючись у душах героїв і їхніх долях. І тримайте задану лінію твору на початку до кінця. Шукайте метафори, шукайте слово, не скочуйтеся до простоти. Це - не Ваше.
Вибачте за таку бурхливу реакцію, але я не хочу написати чергове "Хвалю!", аби догодити автору, коли бачу, що він "просів" на прекрасному сюжеті, занурившись у швидкість подання. Не жалійте часу, опрацюйте свою дуже добру ідею, опрацюйте так, як Ви вмієте - і як мовиться, вам воздасться. Може, й не Вам, але вибагливому читачу - точно.
А втім, навіть вибачення просити не буду. Мед, може, й благо, але не для того, хто в нього влип. Тому медами Вас поливати не буду, хоча інколи й варто. Краще трохи перцю, аби бачили свої тонкі сторони і ткали їх товщими й вартіснішими.
З повагою М.Н.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.91808605194092 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …