Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Веруючы богазневажальнiк, автор: Роман Навоев)

© Володимир Ворона, 12-02-2015
Останнім часом я дуже рідко буваю на сайті, але зовсім випадково заглянувши сюди сьогодні, не міг не відреагувати на Ваш опус.
Правила цього сайту вимагають викладення творів лише українською мовою. Не знаю, з якою метою нехтуєте ними Ви, можливо, просто у Вашій країні такі сайти відсутні, та все ж викладу свою думку. Здається мені, Ви - людина молода, можливо, навіть дуже молода, міська і вихована у сім"ї без традицій. Чесно Вам скажу, що твір не вразив мене ані в суто літературному плані, ані в сенсі закладеної в нього філософії. Поки що, сподіваюся, дійсно, ПОКИ ЩО, Вам притаманна поверховість: як у зображенні Сталіна (попередній твір), так і в пошуках Бога. Якось не віриться, що Ви були цілих два місяці (усього лише два місяці) ревним прихожанином, бо це видно з тексту, розумієте? Я допускаю, що усе те начебто відбувалося не з Вами і це Ви спеціально написали твір від першої особи, проте суті це не змінює.
Переходячи від літератури до філософії, зазначу, що уся історія людства - це історія пошуку людиною Бога. Бо Бог - є Істина, тобто те місце нашого світу де є відповідь на усі без винятку запитання. Оскільки це Абсолют, то розмір цього місця зведений до точки найменшого із уявних нами розмірів. А, відтак, і шляхів до Бога у нашому тривимірному світі - безліч. Хтось намагається знайти Бога у собі, хтось - назовні. Один іде самостійно, іншому - потрібна підтримка: патериця чи навіть провідник. Важливим є не спосіб пересування до Істини, а сама дорога туди. Ані соціологія, ані психологія (суть науки) не вкажуть Вам на Бога, бо не розум віднаходить Бога, а душа. Насправді - Бог усюди, і в церквах, і в природі, і всередині Вас, навіть у любій Вам соціології. Так, Бог є і в мистецтві, але, у той же час, його там немає - усе залежить не від об"єкта , на котрий Ви дивитесь, а від Вашого погляду на цей об"єкт. Бог - це ще й стрижень, Вісь Світу - Вашого особистого Світу, на Котрій усе тримається. Щоб зрозуміти це - часом потрібно прожити ціле життя: я не зможу, а тому і не збираюся за таких обмежень, просторових і часових, схиляти Вас до розуміння надскладних речей. Не спрощуйте такі речі, більше думайте і читайте - з того буде Вам користь, і в літературних спробах також.
Успіхів!
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.79796504974365 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …