Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95748

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Одержимість (35). Частина ІІІ. Вниз до джерел - зорі під гладінню , автор: Viktoria Jichova)

© Михайло Нечитайло (130.185.54.—), 21-01-2015
Поворот несподіваний. Ніби раптом серед роману відкрилися двері в інший світ і там щез світ, що існував до цього, аби по якімсь часі знову виринути з того провалля в нинішню реальність. Десь так відчуваю зв'язок усіх частин і фабул твору. Нитка єднання - вона має бути, хай на рівні свідомості, хай підсвідомості, хай навіть реальності - має бути. Отой вселенський гвинт, що врешті-решт скрутить усе докупи. Або ж просвердлить отвори крізь усе суще, подорожуючи по яких, немов по лабіринтах, можна загубитися й самому, що не те що сам, Бог, і той не збере докупи твої душу, думку й відчуття.
Ось так, Віко, якось відчуваю всі лабіринти Ваших подорожей по життю й душі героїні. Як я вже казав - пошук. Зараз він вилився в дивні (та чому дивні, можливо, реальні, як ніколи) відчуття, скажу словами зі свого "Дива", з інших "світів-бульбашок". Що таке сни? Можливо, то відлуння наших подорожей світами.
Та годі про незнане. А ота іскра між дівчиною й есесівцем... Іскра ненависті між ідеологіями, іскра сприйняття між людьми, якби вони не були втягнуті у вихор ідеологічних зламів. Людина має своїх людей на землі. По духу й життєвій силі. Вона іноді їх впізнає з першого погляду. І раптом поділ - поділ не по душах, по чомусь надуманому, названою ідеологією, порожньому, хоча часто-густо воно стає основним наповнювачем світу. Трагіка цієї невідповідності рве світ на частини, рве вже століттями і кінця-краю цьому не видно. Це вже розповідь, котра перетекла в цей твір з Вашого попереднього, про тих снайперш. Де людина ховається в ілюзію від себе, як людини.
Диву даюся, як часто перекликаються наші з Вами, Віко, пошуки й думки. У мене є повість на затронуту Вами тему, може, колись викладу на сайті, ще не знаю, хоча вона якраз тільки на цій темі й зосереджена. Зветься просто і зрозуміло - "Любов та ідея." Розповідь у ній про кохання комуністки і запеклого, як тоді казали, націоналіста. Тема кохання між ворогами у літературі, звісно, не нова, але кожен раз вона подається по-своєму.
На цьому, напевно, годі, бо Ваш роман викликає таку бурю відчуттів, немов опиняєшся на іншій планеті, всю її досліджуєш, а потім намагаєшся описати декількома реченнями. Але ж це неможливо. Тому все інше, поза реченнями, залишаєш при собі і довго-довго обдумуєш.
З повагою М.Н.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.75902700424194 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …