Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51034
Рецензій: 95780

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Диво, або летів білий лебідь над садом Ч.4, автор: Михайло Нечитайло)

© Viktoria Jichova, 14-12-2014
Михайле, я знову у захваті! І хоч бачу тут багато суголосного з моім твором, але тут так багато переосмисленого і переболілого Вашою душею! Що робити двом нещасним закоханим, коли умови не сприяють, коли є безліч життєвих перепон, а за помилки молодості тепер так гірко розплачуються? якби ж то людина знала наперед, що її чекає, то не гналася б як зірвиголова назустріч тому, яке називається !бо так було треба! - як ото у випадку ГГ, коли обирав собі дружину. А Люда ж навпаки, була полонена фізичним потягом до Петра та й намалювала собі "ідеальний малюночок", бо де ж ї, молодесенькій дівчині, було взяти того любового досвіду? Бо в нас на Україні ж зачасту буває як: дівчина чи не вперше закохається і вже давай заміж! Але ж це помилка, як на мене. Велика і фатальна помилка, бо ж дітки потім і таке-сяке.. а коли потім і справді стрінеться на дорозі твоя мрія, то вже нікуди, вже у пастці. От і крадеться отак те щастя, по краплиночках, по ковточках - і спрагу по нім не втамуєш.. І мучаться обидвоє, бож був даний перед людьми і Богом обіт, але зрадили своїм душам. Як на мене, це дуже добре, Михайле, що ви вклали у діалог героїв оте їхнє дівоче-парубоче життя, бо ж багато чого цим висвітлюється.
Трішки, правда, шкода стало, що Люда отак зверхньо про кохання на природі, бо, мовляв, не достойно. А чим опале листя би було гіршим простирадлом за звичайне? Хіба що холодно, то так.. але ж, зі суто роматичної сторінки, вона відмовилася від лона природи.. а ще називає себе поетесою. Якщо поетесою, то вже до кінця! :)) Я жартую, звісно. Не в листі було діло, але у природній жіночій соромязливості.. і в тім, аби коханий не подумав, що її так легко можна "здобути".
І діти.. як же мудро висловлюється Люда, що ніколи не замінить дітям ГГ їхню матір. Тай матір, Ніна, навряд чи згодилася на таке, аби її власних дітей виховувала чужа жінка. Шкода лишень, що ГГ в цей момент взагалі не думав про почуття власної дружини як матері.. Але, як мені здається, хоча про те і нічого не сказав, таки в глибині душі відчував, що діти для жінки - це найсвятіше і він би ніколи такий біль своїй дружині не причинив би.. І думається мені: скільки оро, здавалося, щасливих пар порозбивалося об "сакраментальне" і "несокрушиме" "Діти!".. Ой, забили Ви першого гвіздочка, бачу, у кохання між ГГ та Людою, таке якесь маю відчуття. Тому цікаві буде, як же воно все буде розвиватися далі.
А ще мені дуже сподобалося про потаємні, справді страшні і грішні думки ГГ - а подобається тому, що щиро, відверто, без боязні наразитися на людський осуд. Таке мало хто про себе скаже. Хоч це і літературний твір, я розумію, але ж, не сумніваюся, багато в кого було і є таке "на умі"..
І фінал цієї частини, ніби передвістя, що попереду лише - засніжені ліси.. Сумно, але й як світло водночас. Дякую за шикарний текст. Тут з ним лише думати-не-передумати про оті різні, і такі схожі водночас у своєму нещасті, людські долі.

З теплом,

Віка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.5322830677032 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …