Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95755

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Спротив буває різним

(Рецензія на твір: МАЙДАН. Час протестів закінчився., автор: Юрій Кирик)

© Вілена (46.119.174.—), 21-01-2014
Спротив? Так гарно звучить! Сміливо, революційно! А якщо цей спротив перетвориться на криваву революцію? А якщо озброєні "революціонери - самооборонівці" замість того, щоб оборонятися, почнуть вбивати
тих, хто їм не подобається. Просто НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ! Наприклад тих, в жилах яких тече кров "не білої людини". Що тоді робити? Хто в цьому буде винний?
В ситуації, яка зараз склалася в Україні, кожна людина, яка не втратила здатності думатити, яка може стримувати свої емоції, передбачати можливі наслідки закликів, повинна зважувати кожне слово. На кону стоїть безпека як окремої людини, так і безпека держави.
Одна справа, коли ті, хто "супротивиться" існуючій владі, має чітку програму дій, знає як змінити соціально-політичний устрій таким чином, щоб викорінити корупцію, забезпечити гарантію прав людини, вивести економіку з тіні, покласти край крадіжкам ( і не тільки з державної казни). Інша справа, коли закликають до революції тільки тому, що знають, хто винний, а от що робити не знають.
Пропоную, пане Юрію, провести такий експеремент - запитайте у своїх знайомих, які Вам довіряють ( це важлива умова успішного проведення експерименту) чи давали (брали) вони в своєму житті хоч раз хабарі. Я питала і отримала відповідь, яка мене дуже засмутила. Виявляється всі давали, а дехто зізнався( очевидно, не всі), в тому, що брав хабарі. Серед них були ті, хто цього соромився, а були і такі, які вважали, що це нормально. Як викорінити цю заразу? А вона поширилась по всій Україні - і на Сході, і на Заході. Може Ви знаєте, як чинити спротив жадності, бажанню отримати "легкі" гроші? Поділіться з іншими своїми знаннями, будь-ласка.
Якщо з цією хворобою нашого суспільства не справитися, то кожна наступна влада, буде по суті такою ж, як і попередня. І тут вже ніякий спротив не допоможе.
А як Ви збираєтеся обирати на Майдані Народний уряд, Установчі збори? Одного лідера опозиція вибрати не змогла, а як тоді уряд можна обрати на Майдані - "команду професіоналів" ! Якісь фантастичні, абсолютно нереальні проекти.
"Правило переконання Гомера" - якщо хочете когось в чомусь переконати, не використовуйте слабкі аргументи! У великій державі (а Україна є великою європейською державою) пропоновані Вами форми прямої демократії неможливі! Вони використовувалися в 5 ст. до н.е. в Афінах і дуже не подобалися великим мудрецям - Сократу, Платону і Аристотелю. Найбільше Аристотелю не подобалася "крайня форма демократії" - охлократія" (влада натовпу). Диктат натовну, який ігнорує закони, нічим не кращий від диктату однієї особи, яка теж із законами не рахується!

З повагою,
Вілена
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7197060585022 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …