Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Вічне питання: Що робити?

(Рецензія на твір: МАЙДАН. А що далі?, автор: Юрій Кирик)

© Микола Цибенко, 21-12-2013
Ви, пане Юрію, торкнулися найболючішого і найактуальнішого питання, яке пов'язане з долею України. Ваше побажання (цитую) - "Нам би домогтись в першу чергу незалежності судової влади..." немає жодного шансу на реалізацію, бо в руках сучасної влади все: прокуратура, міліція, СБУ, суди і навіть Конституційний суд, а на додачу ще й більшість у Верховній Раді. Остання "плюнула" на Майдан, на тисячі громадян - мов, мерзніть стільки, скільки забажаєте, а ми пішли святкувати. Звинувачувати їх у бездушності немає сенсу, бо більшість там, мабуть, уявлення немає - що таке душа своїх співвітчизників. Влада робить вигляд, що її теж підтримують і за гроші звозить своїх "прихильників". Але не треба тішитися з цього, бо справжніх прихильників влади дійсно неймовірно багато, і це в першу чергу байдужі люди, які вірять, що від них нічого не залежить і не йдуть на вибори. Справді - фальсифікації на виборах зашкалюють і про це писалося і пишеться в ЗМІ. Але основні "фальсифікатори" - байдужі люди, кожен з яких вважає, що від нього нічого не залежить.
Перш ніж перейти до "Що робити?", торкнемося питання відносин з Росією:
1. Відносини з Росії будувати за тими ж правилами, за якими будуються відносини між рівноправними партнерами у всьому світі. Так приблизно, як будує відносини з нею Японія (яка має навіть територіальні претензії до Росії) - на взаємовигідних умовах.
2. Зараз Росія "протягнула руку допомоги братньому народу", забуваючи, що вона взимку 2009 року перекривала цьому народу газ і з цієї причини змусила підписати вкрай невигідну угоду про поновлення поставок газу. Уявімо, пригадуючи техногенну аварію в Алчевську, що більшість тепломереж в Україні було б розморожено - це навіть уявити страшно. За вихід із цієї ситуації Ю.Тимошенко варто було б тільки нагородити, а не садити до в'язниці. Але сама Тимошенко ніколи не звинувачувала в цьому Росію, бо розуміла, що з Росією ще доведеться підтримувати взаємні торгівельні стосунки.
3. Для "тиску" на Росію можна було використати шанс при підписанні Харківських угод. Але не наважилися. Проте і зараз не пізно - потрібно денонсувати Харківські угоди. Суд? Думаю, що Стокгольмський суд стане на бік України, адже дії Росії підпадають під категорію шантажу і невиправданого тиску, окрім того невиправдано мала оплата за базування флоту (юристи мають обдумати питання денонсування).
Тепер про побажання (теж малореальні), але...
Перший варіант. Набрати у ВР конституційну більшість і прийняти рішення про дострокові вибори ВР і Президента. В перехідний період ввести тимчасове правління - тріумвірат колишніх президентів Кравчука, Кучми і Ющенка, які запропонують тимчасовий Уряд.
Другий варіант. Для подолання кризи рішення Першого варіанту приймає Конституційний суд (якщо цей суд змінив Конституцію на користь нинішнього президента, то хай спокутує вину і прийме доленосне рішення).
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.69613599777222 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …