Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Фортеця під каштанами

(Рецензія на твір: Фортеця під каштанами , автор: Зіпунов Михайло /ZIPA/)

© Зіпунов Михайло /ZIPA/, 17-05-2012
12 травня відбувся перший сольний виступ «Зоряної фортеці» як організатора творчої зустрічі. Традиційний майстер-клас за підсумками конкурсу проходив у будинку, де зазвичай квартируються «Квартирники на Подолі». З 10:30 і майже до 16:00 Володимир Арєнєв розповідав сімом авторам де й за скільки раки зимують.
Передувала розбору тематична лекція, в якій Арєнєв коротко розповів про сфери застосування героя, про виникнення конфлікту і його розвитку, кілька разів згадав як приклад не Васю Пупкіна, а Колю Герасимова, і перейшов до оповідань.
Хвилинку перепочинку учасникам дав виступ Радія Радутного і Тимура Литовченка - головреда і екс-головреда журналу «Український Фантастичний Оглядач».
Лейтмотивом майстер-класу стала фраза «Сміятися будуть всі, але не всі одночасно». Найбільше дісталося саме лідерам читацького голосування. Розбиралося все: від стратегічних питань побудови світу до неоднозначностей, які з'являються через невірне слововживання. Найскладніше авторам далася відповідь на запитання «А в чому ж ідея твору?»
Як написав Макс Пшебильський, один з учасників майстер-класу, в своєму відгуку: Після розбору трьох оповідань Майстром, з подивом знайшов у оповіданні Юрія Савки «Шоу» ті недоліки, які раніше навіть не помічав і не задумувався про них, хоча і перечитував оповідання не один раз. .
Після майстер-класу Олександра Руда провела зустріч за світом «Світлячка», на якій гості обговорили кілька питань. Попри вузьку спрямованість теми було видно, що обговорення дуже цікавить учасників, і вони готові дискутувати довго, аргументовано, із залученням безодні додаткових матеріалів.
Завершився захід нагородженням переможців.
Лауреати читацького голосування: Віра Нижник (1 місце), оповідання «Хороші діти»; Олена Пандурська (2 місце), оповідання «Вогник її механічної душі»; Юрій Савка (3 місце), оповідання «Шоу».
Переможець майстер-класу: Дмитро Кузьменко, оповідання «Альфа».

Переможці і майстер отримали символічни призи із «живого металу» - прикраси від творчого дуету «Гальван-Арт». Крім того, Дмитро Кузьменко був нагороджений призом від компанії «Ігродол», а для лауреатів читацького голосування художник Василь Пригодюк підготовив сюрприз - ілюстрації до їхніх творів.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.91370391845703 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …