Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: 0000000000, автор: Павліна Пулу)

© михайло карасьов, 24-02-2012
Павліно! Навіть не знаю, з чого почати. Не буду зупинятися на тому, що текст треба редагувати, хоча це так, в тому числі і від елементарних граматичних помилок. Але це абсолютно нікчемне зауваження. Говорити про твоє оповідання хочеться в іншій площині.
По манері письма, по зображених героях, по описаних сценах оповідання близьке творам Олеся Ульяненка. Однак, Ульяненко писав про бомжів, алкоголіків і наркоманів, як про апокаліпсис, котрий наступає як розплата за людські гріхи. При однаковому вмінні створити реального героя, в тебе звучить не соціальна, а індивідуальна трагедія людини. Такий погляд не лише має право бути, а й має свої переваги, бо торкається не розуму, а серця. Але здається мені, що коли у випадку з Лєною ти довела розмову до якогось логічного завершення, то з Гицлем фінал (а він же винесений у назву твору, а, отже, є головним, стержневим у творі!) психологічно слабо вмотивований. Якщо собаки почали посміхатися, бо він полюбив - так він же Лєну від початку оповідання любив. А більше ніяких подій, котрі б привели до здвигу в його психології, я, на жаль, не побачив.
Попри все це, ти (як завжди!) маєш здатність надзвичайно потужно показати персонаж. Іноді це грає навіть негативно - твоя розповідь часом відхиляється вбік (як, наприклад, в абзаці про схильних до суїциду поетів, де достатньо було б поради різати вени вздовж), а, оскільки і другорядні персонажі, і навіть змальовані кількома фразами виходять рельєфними (від таланту ніде не дінешся :)), то це відволікає увагу читача і зменшує напругу оповіді (про що я тобі писав у попередній рецензії). Думаю, в романі такі походи вбік, можливо, і виправдані, але не в оповіданні.
Бачу, рецензія моя вийшла трохи завеликою і критичною, але мені здається, що оповідання варте того, щоб поговорити про нього трошки глибше, аніж просто залишити відгук. Ти ж на мене не образишся? Бо мені це було б прикро :)
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.89600110054016 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …