Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Попередні думки щодо визначення переможця

(Рецензія на твір: Новий бліц-конкурс до дня гумору - 1 квітня (з підсумком), автор: Микола Цибенко)

© Микола Цибенко, 31-03-2011
Попередні думки щодо визначення переможця
Оце і прийшла пора підведення підсумків першоквітневого конкурсу. Найспритнішим учасником виявився пан Микола, той, що Назарівський. Він вирішив трішки поШАОБАОнитися відносно коника і мушу відзначити, що вийшло це у нього досить дотепно – дерев’яний рисак з трьома ногами (наче наша економіка) не тільки смішний, але й натякаючий. Проте пану Миколі виявилося одного рисака замало, тож він пізніше надіслав ще вірша, в якому підтримує конкурс і неньку Вкраїну – закликає дати точку опори рідній країні, а не хіхікати та бугагакати. Запевняю пана Миколу, що першого квітня відхіхікаємося, а потім як візьмемося… щоб з нас ніхто не сміявся.
А от пані Зоряна відпрацювала за двох – одну мініатюру вона надсилає за пані Марію, а другу – за себе. Щодо чобота, який залишився у стремені, то, мабуть, він там і повинен бути, а от куди поділася нога з того чобота? Люди! Рятуймо власника ноги! В не меншій халепі виявився вершник із другої мініатюри – на лисій свині. Шкода вершника, який чомусь поголив свиню, але й не дивно, що після цього він може опинитися в загадковому л-ні. Відкинувши нечемне значення цієї загадки, я вирішив, що «в л-ні» означає «в лазні».
Козак полтавський – пан Віктор Чубенко – «вистрілив» дуплетом, двома віршами. Про перший скажу відразу – точки опори, щоб зробити з України Росію, ми ніколи не дамо, хай президенту це і уві сні не мариться. Щодо Архімеда, який говорить про наші зарплати ( можна додати і пенсії) – то вони у нас такі, що люди сміялися, сміються і, мабуть, ще довго будуть сміятися.
Абревіатури Володі Сірого зрозумілі, а тексти трьох мініатюр політично саркастичні та загострені, наче списи. Тож маємо засвоювати історичні уроки, щоб не повторювати помилок. Сміх теж допомагає уникати помилок, як сказав мудрий чоловік – сміючись, розпрощаємося з минулим.
Пан Михайло Карасьов дорікнув мені, що «Ідею подав – ну а сам в стороні». На це в мене декілька варіантів відповіді, але я оприлюднюю одну – бо такий хитрий. Відзначу, що пан Михайло не менш хитрий, бо на одній римі вирішив виграти конкурс. Він пише: «Ці рими набридли вже дітям й жоні…», але важливіше, щоб вони читачам не набридли. Відступ від основної рими у вірші вийшов еротичним, але я ще не знаю, чи це допоможе виграти конкурс (тим паче, що автор навіть не натякає – за що ж таке еротичне він узявся).
У пана Василя Шляхтича ідея конкурсу втілилася у цілий сонет – сонет, який наповнений бажанням знайти таку точку опори, щоб донести життєву правду до свого народу. Сонет повчальний, хоча і не містить першоквітневого настрою.
Учасниця «Та, що марить» торкнулася болючої теми – ДАйІшницької. От мешкала б шановна конкурсантка у Грузії – і ця тема була б не актуальна, адже там проблема з «гаманцями» вирішена. А наших, тих, що «з смугастим і довгим в руці», можна посилати і до Наф-Наф чи до Нуф-Нуф, але все одно тільки через гаманець. Правда життя понад усе…
Констатую – «Бойкот планеті» конкурс не бойкотував, за що і дякую. Щодо заключної тези вірша, що людина бажає їжі, а точку опори не обирає, то висловлюю сумнів – без точки опори ні поснідати, ні пообідати, навіть, повечеряти неможливо. Хіба що на космічному кораблі, але ж я оголошував конкурс не космічний.
От і підійшов я до найважчого – зважити найвагомішу першоквітневу мініатюру. В мене є претенденти на перемогу і я, як і обіцяв, оголошу їх першого квітня. Більше того – я не заперечую, якщо хтось із бажаючих надішле свою мініатюру навіть сьогодні. Візьму до уваги також і поради читачів щодо переможця, якщо такі поради надійдуть сьогодні, 31 березня.
З повагою М.Цибенко
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.91167187690735 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …