Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51031
Рецензій: 95775

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Більшість тих,

(Рецензія на твір: Трунок, автор: Владислав Неживий)

© Наталка Ліщинська, 27-01-2011
пане Владиславе, хто публікує тут тексти, прагне відгуку на свої твори... Я - не виняток, Ви, наскільки зрозуміла - теж. Питання: як цього досягнути? Можна писати самому собі коментарі, а можна спробувати навчитися писати настільки добре, щоби тексти не залишали байдужими читачів. Не знаю, чи Вам потрібна моя чесність, але до критики теж треба бути готовим, якщо виходиш сюди, на освітлену сцену сайту з тіні читацької зали. Ваші тексти поки що не сильні... І начеб обрали Ви тему неслабку, та не володієте засобами, аби донести її до читача. У кожного свій шлях до покращення письма, якщо Вам може знадобитися мій власний досвід, то він отакий: багато читання хорошої літератури, аналіз добрих текстів і навчання. Не спроба імітування, скажімо, Хемінгвеївського стилю, але розуміння основних правил побудови текстів, їхньої архітектоніки. Пам"ятаю, що перше оповідання об"ємом на сторінку писалося три місяці - це був час найінтенсивнішого навчання, воно досі продовжується, хоча все відбувається тепер знайчно повільніше.
Бажано второпати, що таке оповідання, повість, роман, яких засобів вираження потребує кожний із об"ємів.
Та то таке, бо Ви можете зовсім інакше йти до вдосконалення. Але, якщо Ви взялися за форму, близьку до щоденника чи, як тепер модно казати блогову (аж ніяк у Вас - не казка для дорослих), то вивчіть тему - раптом (раптом - це жарт, бо нічого зненацька не буває, треба праці+обдарування) прийде осяяння ЯК писати. ЩО писати - важливо, але ЯК писати - ось визначальне для чисельності Ваших читачів - адже про це йдеться кожному авторові, хто би що не говорив, але я себе не збираюся дурити. Правда життя така: звертають увагу не лише на зміст, а й на форму. Згадайте хоча б, як притягує погляди зустрічних красива дівчина (а ніхто ще не знає, наскільки зовнішня врода відповідає внутрішньому змістові її душі).
Зичу успіхів і сподіваюся, що з Вашого боку не буде образи на мене, несприйняття та гніву. Обдарування у Вас, пане Владиславе, на мою думку, присутнє, то здогадайтеся, чого ще треба додати? :-)
З повагою,
Наталка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.59270310401917 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …