Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Жінко не вбивай своє дитя

(Рецензія на твір: Аборт, автор: Вікторія)

© Світлана Кедик, 30-09-2010
Церква осуджує, люди, сама себе судиш - не пробачаєш.
І тільки Бог милостивий пригортає твій смуток своїм болем за вас(тебе і дитину).
Бог це Той, Котрий вчить усепрощаючій безкорисливій Любові.
Якщо людина не Бог, чи маєвона право осуджувати ближнього? Має. Але разом з тим маєвибір - осудити чи зрозуміти. Останнє найважче. Та хіба варто шукати легкого шляху?

Наснаги вам Выкторыя. Чадо нехай росте щасливим та здоровим, у нього хороша мама.
Що до мыныатюри як твору. Це скорыш жыноча проза вишкрабана з миттевостей душы.


Нижче наведений раныше написаний мною текст на тему аборту.


Ц-ц-ш-ш-ш-ш... – пустиня світу незворушна і урочиста...
На екрані невиразні тіні метушливих днів і ночей людства. Самітний Бог на Камені своєї абсолютності марить сном серцевої вразливості. Раптом все приходить у рух. Мілке тремтіння, гул. На весь екран Єва. На руках у неї дитина з прокушеною голівкою корчиться в передсмертних муках. З вуст капає кров... і струїться ніжна материнська усмішка – спокійна і впевнена...
Тьмяніє екран, плівку починає корчити і плавити від напруги. Гул зростає. Бризкає кров... Ангели в паніці з подертими у відчаї світлими ликами безладно махають крилами, мечуться з кута в кут. Дитячі передсмертні крики і волання наповнюють простір...Велика кількість жінок і чоловіків стоять у черзі до дверей. Двері відкриваються – поцілунок, заспокійливий жест і жінка зникає за дверима. Через деякий час виходить через інші двері, біля яких вертлявий рогатий клерк у нарукавниках і віночку нареченої старанно кладе печатку на безхмарне і трошки спітніле чоло чергової жертви. З дверей санітарки в закривавлених халатах виносять відра. До них підбігають великі чорні пси і з нетерпінням сують закривавлені морди до відер незважаючи на окрики чавкають, бризкаючи слиною і кров’ю.
Величезний тесаний хрест змиває вгору. Все стихає. Єва сліпими очима вже без усмішки мацає простір... Під хрестом Марія в чорному. Посинілі від болю губи шепчуть молитву. З хреста тече кров, змішується зі сльозами і кров’ю жертв, пропадає в землі. Бог страждає і Камінь абсолютності стає серцем невичерпної любові. Чути ангельський спів дітей, запах квітів та ладану. Діти моляться за своїх батьків, у кожної дитини в руках свічка і фотографія. Сліпа Єва гризе яблуко і мовчить...



Хотілося читати далі, та спантеличена душа стисла серце в кулак і з очей ринули сльози. Їй не вистачало повітря – захлиналася. Ось уже третій день ридає, спиниться на мить і знову. Сльози пряче. Пряче їх від Нього, від Неї – доні. Що, соромиться? Ні. Визнає... Визнає себе...Навіть вимовити тяжко – вбивцею. Та я ж відьма! – несподівано вигукує. Падає на коліна і мовчки кричить: Господи, як змити з себе це тавро? Господи, як я могла? Як я могла вбити своє дитя? Господи!? Злегка паморочиться в голові, мабуть, від плачу. Важко сльози прятати, коли на тебе всі дивляться.
Років чотири тому вона зуміла заморозити в собі почуття болю без відчуття втрати. Та тиждень тому прочитала в одній з місцевих газет статтю – Аборт – узаконене вбивство. І це нагадало їй дві важливі миті у її житті, перша – народжувала, друга – робила аборт.

Невгамовна біль різала її тіло гострим ножем майже добу. Вона кусала губи і молилася, молилася і знову кусала губи... Нарешті, поруч неї лежали майже три кілограми щастя, їхнього щастя, їхнього безцінного дарунку від Бога.

Пройшло небагато часу – два роки. І відчула. Що знову вагітна. Знову...Прикро, але те «знову» так налякало її. Чим? Адже материнство принесло в її життя величезну радість, навіть більшу ніж сподівалася. Так само. Як і подружнє життя. Того дня вони мовчки сиділи і думали – треба, чи не треба. Для чого вони думали...? Можливо, термін: «запланована дитина» відгукувався у її свідомості, наче, якась сила. Та «сила» так давила, що кінцевий результат вийшов – «незапланована.» Звісно, Він її не примушував, сказав: «Як хочеш ти, так хай і буде.» Якби ж тоді Він сказав інші слова...Вона інші слова хотіла почути... Але розуміла, що Він був безсилий з любові до неї. Той крок свідомо зробила, лише я одна – шепотіла у нічній тишині, згадуючи: мені вкололи знеболююче. Майже, не відчула болю, але в ту мить в моїй душі з’явилалася невідома раніше прогалина – порожнеча, що з кожним днем ставала сірішаю, аж поки не почорніла. Я збагнула, але пізно. Звичайні сльози не здатні змити ту чорноту. Сльози страху та жалю до себе. Зараз, коли дивлюся на підростаючу донечку, чую її дзвінкий сміх, думаю: а вони могли б сміятися удвох. А жахлива, трагічна іронія в тому, що настав той момент, коли ми, як подружжя прагнемо другої дитини – тепер уже «запланованої», але з певних причин, пов’язаних з моїм здоров’ям, лікарі не рекомендують її народжуватим...
Господи! Я віруюча людина, будь ласка пробач! Кричить і розуміє, що пробачення треба просити не в Бога. У кого? У тої маленької, невинної душі – свого дитяти, якому не дала шансу навіть народитися. Стає навколішки, ні, повзає по кімнаті, від болю, що ріже її душу гострим ножем і знову шепче – сонечко, моє маленьке сонечко, пробач. Але темна завіса не зникає і вона лишається проклята лежати. Аж поки те Сонечко не відчує плач жінки і впізнає свою маму. Тоді вона піднімається і щиро молиться Богу за померлу дитину. Проходить кілька днів і вона відчуває зв’язок, як той, коли дитятко було в її утробі. Дитятко в утробі - як це прекрасно.
Сльози каяття дали їй змогу бути мамою, а не мамою-вбивцею. Вона покаялася, але не пробачила собі, так і має бути.
А я – янгол, усе те бачив, чув і переказую її слова – ЖІНКО НЕ ВБИВАЙ СВОЄ ДИТЯ!












  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.2955830097198 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …