Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51028
Рецензій: 95768

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Такий собі Декамерончик

(Рецензія на твір: Сім історій до восьмого березня. Прикра помилка (Закінчення), автор: Владислав Івченко)

© Галина Михайловська, 19-03-2010
Класна новела, що обрамляє. Принаймні, цієї зими читачі легко повірять у вводну - заметіль, сніжні заноси і таке інше. Сюжет водночас нагадує і "Декамерона" - амурністю і певною фривольністю основних новел, а також загрозливим тлом (в "Декамероні", якщо вірно пригадую, події розверталися під час чуми?), і. як не дивно, "Рукавичку". Так собі й уявляла все, як в казці - засніжений ліс, хатинку, до якої набиваються все нові й нові гості. Але тоді хтось з гостей мав виявитися "ведмедем", останньою краплею. Як на мене, цього не сталося. З якогось моменту інтерес до новели, що обрамляє, підупадає, І мені здається, що через певну алогічність подій. Тобто, кожен з гостей може виявитися "роялем в кущах" або "джокером". Обрамлення має детективну забарвленість, то ж не краще було б його будувати за законами детективного жанру? Щоб читач мав перед носом всі зачіпки, тільки не розібрався в них до кінця? Мені здається, логічніше було б зробити злочинцем Шайбу - про нього більше сказано, взагалі, він більш загадкова постать.
Вставні новели. Кожна цікава й гостросюжетна. Та чи не замало цього для такого автора, як Ви, шановний пане Владюшо? А надзадача? Написати, наприклад, кожну в іншому стилі, у виразно іншому, так, щоб кожна наступна контрастувала з попередньою. Чи, навпаки, придати всім той самий колорит... Так, як є, - дещо "вінегретно".
Ось понаписувала прикростей - але це тільки із бажання бачити цей цікавущий твір досконалим. Чекала на наступну порцію, і прочитувала кожну частину поперед всіх інших дописів.
Адже так само, як чоловіки брешуть, що їм подобаються бліді худющіі білявки, а насправді балдіють від рудих рубенсовськихі жінок з помідорними щоками, ми, читачі, робимо вигляд, що нам подобається так звана "інтелектуальна" проза. Насправді ж нам подобаються захоплюючі історії з неочікуваними персонажами та сюжетами, як ото у шановного пана Владюши.
З повагою, Галина М.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.80470895767212 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …