Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Теракт, автор: Victor Artxauz)

© Таміла Тарасенко, 16-02-2010
Вікторе, досить, якщо герой буде просто "сивий" - це і так вказує на колір волосся, можна "сивочолий", якщо потрібне піднесення чи із "сивиною у волоссі, на скронях", але тоякщо він не цілковито сивий. :)
Я б радила тобі, якщо матимеш час і бажання, відшукати повість Г.Л. Олді "Той, що живе востаннє" ("Живущий в последний раз"). Цікава річ, приклад того, що вампіри і гламур - не синоніми.
Проте, гламур - не синонім і смертного гріха. :) Один із інструментів, яким варто вміти користуватися, вибудовуючи текст. Такий погляд на "невмирущих" теж має право на існування.
Початок мене зацікавив, тож тепер чекатиму на продовження (от бачиш, і тебе не мнувало оте "Далі буде" :)).
Щодо того, чи варто змінювати оповідача... Вирішувати тобі.
Як ти й сам розумієш, людина у 40 років дивиться на світ інакше, ніж у 20 чи навіть у 30. Тим більше, що сивий чоловік у сорокарічному віці... Далеко не кожен сивіє у ці роки. Буває і в п"ятдесят сивина змішується із природним кольором волосся. Тож не важко і з першого речення збагнутит, що він, отой чоловік із рушницею, пережив чимало. Отже, швидше за все, встиг стати цинічним, ну, як захисний панцир вдягнув, чи що. Не виключено, однак, що у глибині душі він романтик, зберігає якийсь ідеал чи навіть сентиментальний. Сорок років, до речі, досить сентиментальний вік, однак ще не старість. Ще навіть є час змінити життя чи спробувати ще раз почати з початку.
Тепр щодо юнацького романтизму. Нікому й на думку не спадає змушувати тебе писати лише про студентські будні. Хоч ти вже працюєш, а отже, бачив більше, ніж деякі твої однолітки.
Хоч би тому, що ніхто не чекає від автора детективів, що він постійно знаходитиме трупи, а від автора історичних романів, що він шукатиме машину часу, аби вирушити в 15 століття чи навіть пристане до реконструкторів і весь вільний час проводитиме на полігонних іграх.
А от бути в матеріалі і хоч не плутатит Стюардів із Тюдорами та курок із спусковим гачком - дуже бажано. :) Навіть необхідно.
Знаєш, про вампірів є чимало довідкової літератури. Цікава штука, кажу, бо сама читала, можуть виникнути несподівані ідеї. І про психологію тих, хто пережив багато стресів і має певні, ну, не зрушення психіки, а спецефічний світогляд, чи хоч кризу середнього віку - не менше.
Це я до того, що, можливо, мені теж інколи бракує досвіду. Усіх тягне писати про щось яскраве, попри те, що не завжди (на щастя) оте переживаєш на власному досвіді. От знаходити час на читання та правку текстів - доведетться попри напружений графік навчання та роботи.
А текст справді цікавий, кажу ще раз, щоб думка не загубилася серед моралізаторства. За останнє - вибач. Ефекти -то теж не гріх, у багатьох "великих" є тяжіння до них.
Гарного продовження!
Щиро,
Тала Владмирова
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.6464018821716 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …