Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Перепрошую за те, що пишу вдруге.

(Рецензія на твір: Конкурс комедійних сценаріїв. (Має бути смішно!), автор: Олександра)

© Noelle Daath (80.93.126.—), 25-10-2009
Блін, дожили вже, мабуть, до ручки. Замість Нового року всім кагалом святкуватимемо день народження Бандери…

Звиняйте, канєшно, мене, неграмотну, але років 25 тому ніхто й ніколи не пив за здоров’я Ілліча (банкети членів КПРС не враховуватимемо). Просто на думку не спадало…
Можна сказати, що Бандера – не Ілліч. Гаразд, знайдемо ближчу аналогію. Ви можете собі уявити десь у Донецьку генделик із портретом Ковпака? Ні, не зможете, бо нормальні люди кінця 20 – початку 21 століття не пускають героїв і вождів ані до свого столу, ані до спальні, ані до вбиральні. Це тільки в 1930-х роках портрети Сталіна та Гітлера можна було побачити в рестораціях. (Церковні традиції не враховуватимемо, бо церква в нас окремо від держави). Це одне.

Друге. Образ будь-якого діяча, якого в окремий період вважають видатним чи навпаки, обов'язково проходить кілька стадій штучного, пропагандистського викривлення. Візьмемо хоча б Чапаєва:

перша стадія викривлення – роман Фурманова (проти чого боровся в своїй книзі «Пятое измерение» В. Савченко: http://www.lib.ru/RUFANT/SAWCHENKO/izmerenie.txt )
друга: фільм про Чапая;
третя: анекдоти про Чапая;
четверта: роман «Чапаев и пустота»;

П’ята стадія присутня в творах Сорокіна. Наприклад, там можна прочитати про гомосексуальний акт Сталіна та Хрущова.

Оцей, в біса, сітком «День народження Бандери» – це вже ТРЕТЯ стадія. Достатньо невидимої присутності Бандери за лаштунками дійства.

Можна сперечатися, хто герой, а хто ні, але хочу вас запитати, любі мої шароварні патріотики: чи замало вам спаскуджених героїв? Ваших же героїв, яких ви щойно підняли з небуття? Менше 30 років минуло з того часу, як український націоналізм почав набирати оберти в СРСР, але вже на сьогодні ви самі, своїми ж патріотичними руками перетворили Махна та Гоголя на лайно, на додаток до чарки горілки з салом, на гарні портретики, що мовчки поглядають на вашу веселу тусню.

Хто наступний за Гоголем, Махно та Бандерою?

Народний спротив півдня України радянська пропаганда звела на Попандопуло, на панів-отаманів Грицанів Таврічєських, на «бац-бац – і мімо!». Тавріяки це проковтнули, бо голодомор обтяв людям язика. Але принаймні вони не робили це своїми руками, а тимбільше не намагалися, щоб це було ВЕСЕЛО.

Ганьба.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.67951703071594 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати