Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50956
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

То і нащо?

(Рецензія на твір: Звернення про нові сервіси на ГАКу, автор: Наталка Ліщинська)

© Олесь, 01-06-2009
Чому саме ви вирішили просити Адміністрацію про введення такого сервісу?
Наскільки мені відомо (а я тільки що пройшовся вашими авторськими сторінками), у вас якраз у цьому аспекті немає нестачі. Відгукаєтесь ви, відгукаються вам. Наприклад, я.
Хоча хто таке – це я? Далеко як не літературознавець і зануда.
А оплата роботи програміста зараз дуже недешева. І шматок роботи добрячий.
Ваші твори рецензуються і без усіляких нововведень, ніхто на вас як на авторів не «наїжджає». Ви – бажані рецензенти моїх віршів, яких з числа нових поки що немає, бо я зайнятий моєю «мулькою» - східною поезією. Вона варта такої уваги, щоб забути про все, крім неї. В ній мудрості стільки, що не вистачить голови 59-го картузного розміру.
Ви маєте авторитет.
Замість того, щоб займатись творчістю, давайте будемо займатись балачками, які далеко як не літературні. Технологічні якісь вони, якщо не надумані.
Якась пошесть…
Літературний сайт перетворюється у сайт суцільних соціологічних досліджень, і, не побоюсь цього слова, провокацій. Початок останнім було покладено шановним паном Тарасом Шевченко-Задунайським, а продовження – паном Владюшою Кончалабою.
Брутальне рахівництво, астрономічні підрахунки власних зірок – я так можу охарактеризувати цей процес, якщо комусь не подобається слово «провокація».
Невже не корисніше замість цього додатково переглянути посібники з рідної мови або перечитати твори класиків радянського соцреалізму, щоб бачити, які рими наковзані, які старезні, про що вже писалось – і стільки, що треба ці теми або забути, або вдихнути в них нове життя, відшукавши нові алегорії, метафори тощо? Або переглянути основи версифікації. Бо тим класикам було властиво вкриватись бронзою ще при житті. В них був «дах» - оті «корочки» СП.
Чи чому б не долучитись до цікавого флотського проекту «Ієшуа», чи як він там зветься, або літературно-поетичного? Мені сподобався вірш, пропонований для перекладу.
На яких рецензентів ми можемо розраховувати заочно? Мені відомі наявні, і де вони є. З ними можна поспілкуватись, якщо видати книжку і низько вклонившись, подарувати її комусь з них. Мине деякий час – і буде рецензія. Одна на все, що там надруковано.
Якщо вже йти назустріч побажанням ініціативної групи, то треба вводити кнопочку з розцінками – за гарні, бажані рецензії або за інші – об’єктивні. І третю чи шосту – на сплату внесків для компенсації роботи програміста. Гроші перераховувати на мобільний телефон рецензента, номер якого буде вказаний на авторській сторінці. Не нижче п’яти гривень, бо автомати менше не беруть. Оплата тільки наперед. Якщо рецензент не виправдає довіри, то до нього більше не звертатимуться. За ті нещасні п’ять гривень він дуже ризикує своїм реноме. То нехай вони йому і залишаються. Не підуть вони на користь. Сплату Адміністрації – на електронний рахунок. Ідеш у який-небудь «Раайффайзенбанк»і перераховуєш. Це елементарно легко. Півгодини-година черги – і все.
Знову про пошесть.
За прикладом кількох категорій звернень з’являться наступні. Колонка праворуч завжди буде переповненою цими документами, що свідчитимуть про чиюсь творчу безпорадність або відсутність самокритичного погляду на свої твори, яка базується на знаннях основ версифікації та драматургії. Плюс – на власних бібліотечних знаннях. Та ті про «божу іскру» не варто забувати. В мене її немає, а я вмію все. Та не всіма виробами хизуюсь.
Стосовно авторизації, скаргу-стогін на яку я бачив теж, то можу поділитись інформацією. Я шукав такі сайти - і знайшов їх. Море, безліч. Та мені вони нецікаві. Кому цікаві – той на них і прижився. То чи є смисл дублювати? Сьогодні хтось згадував про «Поетичні майстерні». Будь-ласка, на тому сайті і миша не пробіжить, не зареєструвавшись. Два мистецтвознавця в керівництві-власниках сайту, кілька – серед, купа поетів з творчістю стилю «кантрі» та НСПУ, хоча в останньому трапляються поети, до думки яких варто прислуховуватись.
Отаке о.
P.S. Мене все влаштовує в тому стані, в якому воно є. Тому мені важко зрозуміти авторів звернення, та зможу зрозуміти, коли мої твори нікого не цікавитимуть. Тоді я міркуватиму – чи варто плодити наступні твори, що схожі на попередній, який геть нікого не зацікавив? У вас немає проблем з рецензуванням, шановні автори.
Хіба що вам не влаштовують їхні автори. Тоді звиняйте.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.75456285476685 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …