Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Паралельні світи наших згадок і фантазій

(Рецензія на твір: ..., автор: Дара К.)

© , 01-06-2009
Приблизно такі думки, як у Оксани, були у мене, коли полімеризувалась маленька пломбочка за триста гривень у моєму кутньому зубі. Вони в мене доглянуті, а тут – така прикрість. Прогледіла. Я дивилась на лампу, що згасала, а потім, перевівши погляд у вікно, спостерігала за вантажівкою, що не могла виїхати з двору. Я була у приватного лікаря, у якого було сучасне обладнання. Не треба було не терпіти біль, ні смикатись, а тільки чекати кінця.
На такі спогади мене наштовхнув перший абзац вашого твору. Також пригадалась книжка, в якій розповідалось, як одна людина вміла читати чужі думки, і для того, щоб протидіяти його скануванню, треба було думати будь-про що, але не про те, що цікавить власника того пристрою, за допомогою якого він робив такі некрасиві речі.
І ваш твір про лікарню. Оце так я влучила зі своїми спогадами. Я тепер віритиму кожному слову твору.
Трішки заважають друкарські помилки. Мені колись так заважали сторонні люди, коли мене прослуховували на наявність вокальних даних, а екзаменатор накивувала - мовляв, продовжуй, співай. Мені гарно вдавалось співати пісню про «бєлєєт парус одинокій в туманє моря голубом». То і не взяли мене у музичну школу по класу вокалу. Я могла піти на балет, але біля сусіднього станка весь час відбувалось те, що відволікало мою увагу. Тоді я і навчилась рахувати до шести десятків секунд, а мені було тільки шість років. Був балет, але потім була і сцена. Я вчилась для себе – то чому я була повинна танцювати на публіці? Пішла я і звідти. Про арфу я сьогодні вже писала у одному з моїх відгуків пані Киці панцерваффе, однієї з рецензентів, до порад якої варто прислуховуватись. Вона їх не пише, а я їх розумію.
Мені здалось, що героїня твору повинна була замерзнути. А ще мені пригадалась історія із життя, яку мені розповідала бабуся (хоча якою вона була тоді бабусею? Хіба що за назвою). Хвора жінка видужала після часткового обмороження, а в неї був рак. Чи то був такий рак, чи такий щасливий випадок, я не знаю і досі. А бабусину розповідь я слухала після того, як лизнула язиком металеву трубу каруселі. Як же було боляче…
Як і зараз, коли я читала Ваш твір.
Хай видужує його героїня, якщо продовження буде і твір ще пишеться.
Пасіба :-)
У творі, як я написала, є з десяток дрібних помилок. Перечитаєте, придивитесь, ще поспівчуваєте героїні, як я тільки що – і продовжуйте.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.193507194519 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …