Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Рецензії

30 000 гривень за кращий твір року

(Рецензія на твір: Ями в сучасній літературі, автор: Василь Тибель)

© Премія НСПУ (195.24.77.—), 19-04-2009

Положення про літературну премію Національної спілки письменників України та фонду Ернеста і Наталії Гуляк (Австралія)

Національна спілка письменників України та фонд Ернеста і Наталії Гуляк засновують літературну премію, покликану привертати широку увагу громадськості та засобів масової інформації до найталановитіших творів сучасного вітчизняного письменства, сприяти популяризації та підвищенню авторитету й престижу високообдарованих майстрів слова.

Премія НСПУ присуджується авторам за високохудожні твори (проза, поезія, публіцистика, критика), що опубліковані впродовж року і стали яскравими, самобутніми і резонансними явищами нашої літератури. Премія щороку вручається одному автору, а в разі появи винятково самобутніх творів - не більше, як двом. За відсутності гідного кандидата певного року премія може не присуджуватися взагалі.Лауреатів премії за підсумками кожного року визначатиме Комітет у складі 13 чоловік із числа відомих та авторитетних письменників, критиків, видавців України. Рішення Комітету затверджує Президія НСПУ. Визначення лауреата відбуватиметься напередодні Шевченківського свята "В сім'ї вольній, новій", а вручення премії - 22 травня у тому місті України, де вшановуватиметься пам'ять Кобзаря.

Висувати твори на здобуття премії можуть творчі спілки, громадські організації, видавництва, засоби масової інформації літературно-мистецького спрямування або члени Комітету (не менше як три). Висунення кандидатур на здобуття цієї відзнаки відбувається впродовж січня-лютого за підсумками минулого року. У березні місяці Комітет оприлюднює номінантів, після чого їхні твори обговорюються в засобах масової інформації, на Інтернет-форумах та різних презентаційних заходах.

Премія не присуджується посмертно, нею не увінчуються лауреати Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, кожен письменник може отримати її лише один раз. Лауреатові премії вручається диплом-посвідчення, нагрудний знак, а також грошова винагорода в сумі 30 000 гривень (ця сума рік у рік може зростати).

Комітет з літературної премії НСПУта фонду Ернеста і Наталії Гуляк

Комітет є абсолютно незалежним експертним органом, який нікому не підпорядковується, в тому числі й керівництву НСПУ (затвердження його рішень Президією НСПУ передбачає лише нагляд за чітким дотриманням Положення про премію та розподілом коштів). До цього органу не можуть входити члени Комітету з Національної премії ім. Т. Г. Шевченка.

Комітет очолює Голова, обраний більшістю членів, як і його заступник. Голова та його заступник організовують роботу цього колегіального органу, скликають засідання, підписують протоколи рішень Комітету. Канцелярську роботу проводить секретар Комітету.

Комітет зобов'язаний упродовж кожного року послідовно й ретельно відстежувати найпомітніші явища вітчизняного літературного процесу (в разі необхідності - із залученням експертів), приймати талановиті твори на розгляд, аналізувати їх та робити зважені фахові висновки. Визначення лауреатів провадиться після дебатів за один тур таємним голосуванням. Засідання Комітету вважається чинним за присутності двох третин його членів. Лауреатом премії стає письменник, який набрав найбільшу кількість голосів під час голосування. Член Комітету також має право висуватися на здобуття цієї премії, але в такому разі він припиняє свою роботу в Комітеті напередодні визначення номінантів й аж до оголошення лауреата року.

Об'єктивність, виняткова чесність і фаховість членів Комітету мусять забезпечити новоствореній премії щонайвищий престиж у літературно-мистецьких колах і серед культурної громадськості України.

Склад Комітету

1. Анатолій Дімаров
2. Леонід Талалай
3. Володимир Яворівський
4. Володимир Базилевський
5. Анатолій Кичинський
6. Дмитро Кремінь
7. Олесь Ульяненко
8. Любов Голота
9. Михайло Бриних
10. Володимир Панченко
11. Наталія Кот (менеджер фонду)
12. Галина Тарасюк
13. Василь Шкляр

Затверджено Радою НСПУ 18 квітня 2007 року.


http://nspu.org.ua/read_event/11




ОЛЕСЬ УЛЬЯНЕНКО
прозаїк, поет

Ульяненко Олесь (Олександр) Станіславович народився 8 травня 1962 р. в м. Хорол на Полтавщині. Закінчив Миколаївську морехідну школу.
Автор роману "Сталіна", "Зимові повісті", низки віршів, поем, оповідань.
Лауреат премії "Благовіст", Державної премії України імені Т. Г. Шевченка.

http://nspu.at.ua/load/20-1-0-1694
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8858540058136 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …