Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Євангеліє від Наталки

(Рецензія на твір: Марія Магдальська, автор: Наталка Ліщинська)

© koka cherkaskij, 30-01-2009
Я прочитав усі ваші твори, мушу сказати, що "ММ" мені видався найслабшим з усіх чотирьох.
Похвально ( НМД), що ви вдалися до такої теми. Так чи інакше, чи хороші ваші твори, чи погані, але вони змушують людей якось реагувати на них, мислити і замислюватися, і це є головним завданням літератури.

З художньої точки зору ваші твори швидше вдалі, вам вдалося не скотитися до банального переспіву канонічних євангелій, а внести якесь своє осмислення. Створити якусь свою власну маленьку символічну і ірраціонально-трансцендентну модель тих подій. Я вважаю, що воно має право на літературне життя, хто б що не казав. Бо ваші твори достатньо літературизовані, щоб їх не можна було назвати глумлінням над релігійними почуттями віруючих. Ви ж не пишете, що такого-то, про що сказано у такій-то пісні такого-то Євангелія, не було, а було насправді ось оце, ви ж не робите переворот в Ісусології, ви просто створюєте новий міф. Тому ніяких претензій з боку представників Папського престолу до вас, як автора, я гадаю не буде. Хоча до автора опусу "Код Да Вінчі" Дена Брауна, котрий також своєрідно протрактував останні дні життя Ісуса, здається були. До речі, ви читали "Код"? Як воно вам? Як на мене, то ваш спосіб трактування біблійних подій (якби від першої особи, схожий як у "Майстрі і Маргариті" Булгакова) мені більше імпонує, ніж у Д.Брауна.

Одним словом, ваш квадроцикл непоганий, небанальний, як завжди - там щось можна було б підшліфувати, підчистити, та ви це й самі бачите, мабуть. Що ж до оцих всіх суперечок - то якщо вам цікавий сам процес суперечки, то можете продовжувати; а якщо ви просто хочете довести свою правоту, то краще цього не робити і не витрачати час на безглузді відгавкування, бо за великим рахунком ви повністю праві. А якщо є сумніви у якихось дрібних деталях ( чи була ММ повією, чи не була, тощо), то було б марно гадати, що хтось із нині живущих може поставити остаточну крапку в трактуванні цих дрібних деталей. Ми можемо лише висувати ту чи іншу версію подій, але поки не винайдутьмашину часу, ніхто не має права стверджувати, що лише його версія на 100 відсотків є вірною.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.68555593490601 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …