Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Рецензії

думки з приводу

(Рецензія на твір: Калімера, автор: Тетяна Мельник )

© Кактусь, 29-01-2009
Пані Тетяно, я вже лишав відгук на цей твір, не підписуючись, але повторюся: таке враження, що читаєш любовне віршоване листування Сафо з Алкеєм. Наразі немає значення, якої вони статі, немає значенення звідки вони і хто - чи то грекині Древньої Греції, чи то сучасні француженки - немає значення. Значення має твір, просякнутий духом того часу, а отже показник компетентності автора, і порушена тема. Я не можу зараз пригадати, хто ще з українських поетів піднімав це питання, та якщо й піднімав, то чи змушував читачів замислитися.
Моя сокурсниця-журналістка рік тому в нашій маленькій провінційній газетці надрукувала на цю тему статтю. Мету вона перед собою ставила просту - донести до читачів, що як у СРСР "не було сексу", так і в провінційному місті немає одностатевих закоханих. Тобто все - стереотипи. Натомість отримала шквал - ні, не критики, - словесного лайна через телефонні слухавки і відгуки на веб-сайті. Від людей, що нічого не помічають далі свого носа, годі було очікувати іншої реакці.
Інша справа літературний твір і замкнений у невеликому просторі великої світової павутини літературний процес - ГАКівський літпроцес. В ньому, як і в літературному процесі наживо, як, будемо відверті, частинці усього літературного процесу України, є люди розумні і люди, котрі уважають себе розумними. Дурних в літературі немає. Є відкриті для нового і непізнаного, зрештою, либонь, поети й письменники такими і повинні бути, а є і закриті на сім замків і печатей. І перші, і другі з будь-якого приводу мають свою особливу думку. Просто не всі навчилися втілювати думки у графічні слова; коли такі люди не здатні провести межу між автором і ліричним героєм його твору, то про що може бути розмова.
Я ніхто, щоб судити про подальшу долю "Калімери", але я на 99,9 відсотків певен, що закохані дівчата в разі публічного поширення вірша, розтащать його на цитати. А лесбіянки, як їх не стільки називають, стільки обзивають, це такі ж люди, як і решта. Душі - не мають статей.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.73670315742493 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …