Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95760

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Домінус вобіскум,

(Рецензія на твір: Ut fata trahunt, автор: Нема)

© Yephrem Patsyukevitch, 23-12-2008
пане Костянтине. (: Пробачте, коли не вийде мені, яко гідно. Наскільки тямлю, тематично ключове тут "водій на машині в’їхав..."? Але кілька - підрядних - питань, суто суб'єктивних, тому вибачайте, коли занесе.
- Чому - заспокойте мій сумнів, як автор - тут потрібна латинська назва? Не взагалі, а саме в цьому творі, на підсилення художнього удару. Удар - але то мені здалося - натомість послаблено. Якби, фантазуючи, я цілковито зладнав сей відгук латиною. Cum te summis laudibus ad coellum extulerunt, sed non agitur praeclare, і типу теде. Тим більше, що воно звучить "ут фата трахунт", якщо ся не помиляю? Що - але то мені здалося - не дуже щасливо. Сумніше звучання, правда, у Франка в романтичній назві поеми Cosa Perduta, перепрошую.
- Приголосні на вимову. рушник під час застілля, щоб він же ж не змерз, він же ж вкутаний. Укутаний? Гріх встав (не розбите рядком). Хвст.
- Це, якщо не помиляюся, верлібр. Але - чи потрібні поодинокі присутні рими (закипіло-тіло, накривай-ай-ай-ай та ніг-гріх)? "Білі плати", по ходу - пробачте за дурне питання - це як полотно, чи як Asus Striker II Extreme?
- Чи обов'язковий рядок "Тіло..." і що він робить у тексті? Чи неминучий рядок "Ай-ай-ай…", що ефективно вбиває дійсно трагічне "Голівоньку не накривай…"? Все'дно шо "йолкі-палкі"?
- Монолог. "Щічки і грудоньки" - мені (але то мені) важкувате се "и-і", чому не "та"? 6 пестливих форм - чи не забагато, бо (здається) замість трагічного виникає сентиментальне, бо такою великою ложкою. При тому (ніби) око ріже двокрапка, бо "Почервоніли: 1) пальчики (10 шт.); щічки (2 шт.)..." Так, уже заносить... (:
При тому, "Чи може ти хочеш поспати?" Як фольклорне "Чи спатоньки хочеш?", якби не ставало сьомим?
- Якщо "водій", то певно шо "на машині", то чи не зайва машина? "На машині на швидкості
в’їхав у натовп людей на зупинці…" - така повільна для машини фраза... На високій швидкості, втративши керування автомобілем, в'їхав у великий натовп людей (на відміну від тварин, птахів і комах? Мо' "люди" зайві?), що зібрався на зупинці, чекаючи на автобус №85". Повідомляє прес-агенція. Пардон.
- "Життя-біль" - "почали", тож це не "думка-шумка", "дівчина-дитина"... - тоді неузгоджені?
- "почали цідиться розплющуванням очей, ворушінням рук-ніг". Дайте мені швидко, бо я на роботі вранці спатиму - це, звісно, контраст із хрустом часу на зубах - така аналітична конструкція з двома абстрактними та "почали цідиться"... Чи не могли б ви, як буде хвиля, про се мені тут кинути? І - чи не випадає раціонально-сухоребре "емоцій стільки"? І скільки ж, у кілограмометрах? Пробачте.
- Гріх встав (припускаючи 2 рядки). Чому він обтрусився? Гріх-то смертний, убив же? І куди подався гріх, питає? Убивця тут-таки. Тут і скоєно. Стій та дави, здавалося би. Труї душі тим, кого той не задавив. Якщо мається на увазі, що водію по барабану і він байдужий - то не гріх встав, а вбивця - порожній усередині. Несвідомо одержимий бісом, най, як "Паразити свідомості" Вільсона, абощо... Це ж не обтрушується?
- Хлопчик. Фраза не пливе. «Це мабуть за те, що коли з дому виходив, на матусю сказав «мамка»…» Не "то", бо важка повна логічна зв'язка?
- До речі, "по тілу не мурахи, а слони пробігли". Цікаво, але чи не виникає дещо... комічний... ефект, картині всупереч, скажіть?
Не сприйміть за що, благаю.

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.53219413757324 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …