Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51042
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Рецензії

А ось ще один рецепт- Борщ графомана (графоманки)

(Рецензія на твір: БОРЩ ЧЕРВОНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ від КОКИ ЧЕРКАСЬКОГО , автор: koka cherkaskij)

© Галина Михайловська (77.120.128.—), 17-12-2008
Оце обтерла руки фартухом, та й присіла на хвильку до компа, доки там на плиті кипить...
І подумала - а, може, й геть інший підхід до приготування борща зацікавить шановну громаду? Мета ніби-то та ж сама - приготувати борщ, але в той же час ставиться завдання витратити на це мінімальний час.
Отже: Береться каструля (в мене звичайна, головне, найбільша), наливається вода, звісно, не з крану, а та? що вранці привезли з джерела у цистерні. Тоді береться банка квасолі у томаті (можна й без томату) будь-якої марки. "Чумак" або "Верес" - краще, але дорожче. Головне, купляти в окулярах (за потреби), щоб, бува, не зрадити вітчизняного виробника... Коли вода закипить, шубовстаємо цю квасолю в каструлю. Беремо банку "Бичків в томаті". Краще з написом "Ексклюзивні". Ні, звісно, бички, мабуть, не ексклюзивні. Може, виробники, ексклюзивні, хтозна... Але в цій банці вони їстівні на відміну від багатьох інших. Відкриваємо ))), і туди ж. За дві хвилини знову закипить. За цей час почистимо і наріжемо картоплю. Трохи більшими шматочками, ніж до супа (бабуся моя варила картоплю в борщі цілу, а тоді легенько товкла - але ж у неї не було компа, вона не зависала в Мережі, і не писала до ГАКу). Вкидаємо. Ріжемо капусту. Стільки, щоб ложка стояла - оцю вимогу до борща змінити не можна !!!! І капусту туди ж. А далі кидаємо, що є - сушений кроп (це, звысно, взимку), петрушку, пастернак. Тоді - головне!!! - беремо "Заправку для борщу", відрізаємо ножицями куточок, вичавлюємо до кастрюлі. Через 2 хвилини буде готово. Можна додати томатної пасти. Але й так добре. Можна в цю ж останню хвилиину вбросити трохи нарізаного невеличкою соломкою гарбуза. Тоді вкрити рушником, і хай стоїть, не менше години. Далі можна їсти. Коли буде спека - витягати з холодильника й їсти холодним, а зараз підігрівати.
Вся процедура забере менше, ніж півгодини.
А тоді - обтираємо руки хвартухом, чи об штани - що у кого є - і сідаємо з почуттям виконаного обов'язку за писання рецензій, оповідань, віршів й іншого - чого потребує наша ГАКівська душа.
Щиро, Галина М.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76435995101929 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …