Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51047
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Колобок

(Рецензія на твір: Червона нитка 6. Продовження., автор: Петро Муравій)

© Чаварга (194.42.202.—), 09-11-2008
Оце написав я слово "Колобок" в графу "Назва", і тільки тепер звернув увагу на те, що воно, мабуть, означає "Круглобокий".

Ви чесно виклали свою точку зору, то, очевидно, хтось інший також може викласти так само чесно свою точку зору, і обрАзи на це не повинно бути. Ваш потяг до Віри, ваша чесність, не викликає у мене жодних сумнівів, зате викликає велику повагу. Мені не дуже хочеться запускати в вашу душу отруту сумніву, бо невідомо, чим це може закінчитися, наскільки ви гнучкий. Тим не менше, ви явно не із слабаків. Правда й те, що алмаз є найтвердішим в природі, але розлітається від відносно легкого удару молотком. Плюс до того, я пропоную альтернативу.

Уявіть собі планету Екзюпері. Різні народи. Один народ склав собі відповідно до своїх генів історію свого походження у вигляді оповідей про Івасика Телесика, Курочку Рябу, Колобка, Рукавичку, побудував Храми, розмістив скрізь зображення Героїв Священних Оповідей, і т.д.

Поряд інший народ, значно пізніше, створив свою історію, відповідно до його генетичної структури у вигляді Священного Письма про Червону Шапочку. Якийсь поганий пращур славного правнука Вакули, користуючись владою, вогнем і мечем витравив з Душі свого Народу тисячоліттями випестованих Народом Оповіді на користь єдиної історії про Дуже Червону Шапочку. І от тепер славні правнуки ідуть на великі муки, всіма силами захищаючи вчення про Червону Шапочку, паралельно висміюючи вчення про Івасика Телесика, що пасе Диких Гусей і разом із Колобком, і живе в Рукавичці.

Чи не знаходите ви, що таких захисників ЧШ можна назвати духовними яничарами, яким змалечку давали читати чужі оповіді, забороняючи і висміюючи при цьому Оповіді Предків? Глибоко шановний Петре, на моє переконання у вас є достатньо інтелекту і мужності, щоб побачити тут і себе, і мене.

Я відкрито визнаю, що потреба кожного народу у Вірі є законною і природною, а відмовляти в цьому праві своєму народу є злочином, який в свій час зробили нащадки творців вчення про Червону Шапочку. На сьогоднішній день Оповідь про Колобка по своїй правдивості і відповідності Істині я вважаю не гіршою від оповіді про ЧШ, а по Художній і Виховній Цінності набагато вищою.
Я є той колишній Яничар, якого колись Турки Небесні виховали, вимуштрували, привели на Землю Предків сіяти задуху, але якого один тільки вигляд Рідної Землі, один ковток Води з Рідних Джерел пробудив від важкого яничарського сну.
Хай живе Колобок! Слава Івасику Телесику!
До речі, слово "Православні" - самоназва язичників.

А твір ви написали хороший, особливо кінцівка. Цікаво, чи стала Ганна вашою дружиною?

З повагою, Чаварга

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.38551211357117 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …