Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2606
Творів: 47448
Рецензій: 92266

Наша кнопка

Код:



Рецензії

робіть!

(Рецензія на твір: ПРОБЛЕМА РЕЦЕНЗУВАННЯ ТВОРІВ на ГАКу, автор: Володимир ЧИТАЙ)

© Myroslava, 03-10-2008
Ваші пропозиції:
1.
2.
3.
4.


Чомусь не авторизувала система, хоча логін і пароль ввела -
Івашньова С.В.

© ISV, 04-10-2008

http://www.poetryclub.com.ua це адреса поетичного сайту, де можна розмістити і прозові речі. Він багатомовний , тобто є і російьскі, і українські тврои, бачила німецькі... Це не реклама, але деякі ідеї функціонування сайту як такого НА МОЮ ДУМКУ можна було б запозичити...

© анонім (195.62.14.—), 04-10-2008

Рубрика зветься РЕЦЕНЗІЄЮ, а насправді є місцем зустрічі друзів, знайомих на зразок "яке їхало - того й здибало". Ото вони, оці друзі, і здибуються. Ніхто не хоче нікому вказувати на якісь недоліки, бо кому приємно тяжбу - хай навіть і творчу, затівати?
Сторонні рецензенти Вам потрібні тому, що друзі лестять? Ви не довіряєте їхньому художньому смаку?
Ваші твори довгі, місткі. Перечитування, вчитування, занурення в них, осмислення та висвітлення своїх думок, що виникають, потребує часу. Або ви сплачуєте за ці занурення, або "нульові" варіанти - Ви рецензуєте чиїсь твори, що Вас зацікавили, а їхній автор - Ваші.
Але ж ми (не всі) такі автори, що лише самих себе чуємо та бачимо.
Це не всі думки, що я маю.
Глупа ніч.
На все добре.
Дід Сашко ірпіньський.
P.S. Є гарні рецензенти. Тут - до тих, яких я перелічив, пан Микола Цибенко, на "Севамі" - Валентин Бендюг.
Та на цьому сайті авторизуватись - проблема. Програма крива.

© анонім (212.80.51.—), 03-10-2008

Додам ще ось що. "Ваша творчість, як Ви пишете, цікавить 4-х друзів.
Ото і є визнанням." - Це не визнання і не успіх. Успіх - це коли б і Ви прочитали мої твори, бо не могли б пройти повз мою творчість.

© Володимир ЧИТАЙ, 03-10-2008

Домислюю... Думку своїх друзів я знаю. Але меня власне цікавить сторонній, неупереджений, професійний погляд на те, що я роблю. Усі ми тут, переважно, новачки. То ж обмін думками та емоціями з приводу прочитаного - це одне (дуже важливо насправді!), але рецензування - то інше.

© Володимир ЧИТАЙ, 03-10-2008

"Я це роблю, бо мені потрібна стороння думка про них. І коли я такої думки не отримую, або ж бачу, що моя творчість цікавить 4 моїх друзів, то постає запитання: для чого твори ЧИТАЯ читати всім?"
Це я цитую Вас, шановний авторе цієї теми.
А хіба Вам цієї інформації недостатньо? Ваша творчість, як Ви пишете, цікавить 4-х друзів.
Ото і є визнанням.
А чиїсь, наприклад, твори цікавлять більшу кількість (за відозвами) читачів, серед яких є також друзі - і це теж є показником цього самого визнання.
Рецензентів геть нічого не цікавить.
Вони просто працюють у ломбарді.
На Вашому новому сайті Ви те, що мали, те і матимете.
Чи більше. Рекламуйтесь.
Нема часу розвинути думку. Домисліть.
Дід Сашко ірпіньський.

© анонім (212.80.51.—), 03-10-2008

Оце так завертілося..... Зачепив, певно, за живе...
Почитав усе уважненько і ось, що скажу. За себе скажу.
Я не хочу просто так розміщувати свої твори, "аби було." Я це роблю, бо мені потрібна стороння думка про них. І коли я такої думки не отримую, або ж бачу, що моя творчість цікавить 4 моїх друзів, то постає запитання: для чого твори ЧИТАЯ читати всім? Я тоді буду надсилати їх безпосередньо друзям і не буду завантажувати ресурсів ГАКу.
КОли ж ГАК декларує можливість професійного рецензування, то хтось таки з засновників вважав, що так має бути! Чого ж не доробити задумане? Тим більше, що МЕНІ це потрібно. За гроші чи як, але професійно, із знанням справи. А Вам потрібно?

© Володимир ЧИТАЙ, 03-10-2008

Я почну з найголовнішого... Ви, за кого себе маєте? Рецензії їм подавай! Писати навчають в школі.... І писати не означає ПИСАТИ. Писати вам ніхто не забороняє. ПИСАТИ... заслужити треба, щоб сказати... Я - ПИШУ не тільки тому, що вмію писати... А то напишуть з десяток віршів... прозових мугикань... чи ще чогось такого... Якщо так треба... Заради української літератури... Я готовий-готовісінький... Буду рецензентом на цьому сайті... Іноді...
ЯВОРІВСЬЬКИЙ

© анонім (94.178.120.—), 03-10-2008

иии... ну я також відгукнусь. Наскільки мені згадується, людей, які пробували щось довести (саме довести, а не донести), внести якісь пропозиції, котрі б торкалися змін на ГАКу, було/були/є і будуть не один чоловік (чоловічка). Але до цього "влада" (без образ на це слово) ставилася, спокійново-консервативно. Це був такий ліричний відступ.

Тепер, по суті - якщо зроблять ГАК грошознімальним, то "на" такий потрібний ГАК? З нього зникне дуже багато авторів, насамперед молодих, або тих, які просто пишуть і хочуть послухати думку інших людей/авторів про свою «пісюльку» і чи варта далі їм продовжувати займатися цим ділом. Чи це комусь цікаве.

А ті автори, які хочуть отримати професійну рецензію і можуть собі дозволити заплатити за це гроші (бо на шару нічого не буває, за виключенням пробників, демок, та рекламних акцій), то їм потрібно шукати інші сайти (не сприймайте це за образу), хоча про них мені невідомо.

На мою думку, сьогоднішній ГАК – дуже сирий. В ньому надзвичайно багато непродуманих речей (від інтерфейсу до статистики). А щодо рецензії, я б перейменував тут слово «рецензія» на «думка». Тобто «написати свою думку» про твір, адже в більшості випадків, це саме думка, а не рецензія.

І як би ми не критикували ГАК, він все рівно залишається напевно єдиним сайтом, де можна викласти свої твори і почути думку інших, прочитати сучасних «зелених» авторів, серед яких досить часто попадаються цікаві. Можливо, якби ГАК не був «монополістом», і мав вигоду/прибуток з того, що робить, то він би й швидше розвивався і охотніше прислухався до порад. Зараз - це меценатство, а дарованому коню в зуби, як це відомо, не дивляться.
З повагою.

© В:тал:й, 03-10-2008

Ростислав згадувався як найближчий приклад. Бо чиї твори муляють очі вже більше декади чи тижня?
Знову був Д.С.і.
Гарних всім вихідних. Сваріть - завітаю подивитись.

© анонім (195.3.131.—), 03-10-2008

"ТРЕБА ЩОСЬ РОБИТИ!!!
Сайт не працює за призначенням. Гасло "від рукопису до книжки" - це як "Наша цель - коммунизм"
Відсутня система рецензування творів. Професійну рецензію замовити не можна
Немає просування творів до видавців.
Видавці тут, на ГАКу, не бувають (за деякими винятками).
Усе, що пишеться - щезає після того, як виходить за межі головної сторінки

І ВОНО МЕНІ ТРЕБА??
Може вам треба, шановні автори..."

Це був панічний крик розпачу пана Читая, який вже вирішив покинути сайт, про що я вчора дізнався, коли завітав на одну з його сторінок. А ще мені стало відомо про те, що у автора вже є власний сайт. То нащо ото піднімати цей галас? Посидіти перед щасливою дорогою до власних хлібів?
Гасла діють, бо десь вже існує Альманах. Існує ж - цікавий і нецікавий для тих авторів, які в ньому не знайдуть своїх творів, і для когось ще, бо є ось і паралельний - тут, на головній сторінці сайту, який ми бачимо вже тиждень чи цілу декаду - пана Ростислава. Ось і два альманаха - один десь вже клеїться-зшивається, а ось - і цей, про який я написав.
Система рецензування. А чим погана ця, що є?
Пишуть мудрі люди один одному теплі слова подяки за створений твір і отриману насолоду, а інші - кожен по-своєму, або щось намагаючись комусь сказати - про якісь там коми чи власні асоціації, чи про фундаментальні речі. Тобто існують два чи більше різновидів рецензій - бажаних і тих, що не подобаються, бо пишемо ми з вадами майже всі.
Я не знаю, нащо нам якісь сторонні рецензенти за кошт сайту (ото вже ми любимо розраховувати на чиїсь гроші, яких може і не існувати взагалі), якщо є такі, яким ми давно вже як довіряємо - пан Невідомий поет Рабінович, пан Кока Черкаський. Про якогось там Доброго критика я нічого сказати не можу, бо це лукве сполучення, таке як добрий критик - це якийсь оксі(ю)морон, нісенітниця. То про що йдеться мова? Ага - титуловані особи не всі мною перелічені. Так вони мають право на своє власне поетичне життя десь осторонь? Мабуть, мають, і якщо сюди не йдуть рецензувати, то знають, чому. Той, хто їх титулував, хай би і долучав до громадської роботи. Читай (це дієслово, а не псевдонім автора цієї паніки) - творчої, і не на себе особисто, а для громади, на користь українському літературно-художньому слову. Як на мене, проблеми нема ні в чому.
І як приклад - дуже цьому Ростиславу рецензії потрібні? Він же як тетерів на токовищі. Токує собі та кльочить. Тут я бачу проблему, про яку і писав автор тексту, на який ми відгукаємось. Твори авторів, які бажали б отримати хай би не рецензію, а бодай хоч погляд, завдяки цьому графоманському флуду ніхто не бачить.
Дід Сашко ірпіньський.
P.S. Зараз зростаючи, міцніє нова генерація авторів-нігілістів, яким нема ніякого діла до віршових розмірів, до віршових форм. Чи слухатимуть вони слово рецензента? Вони ж на своїй хвилі.

© анонім (195.3.131.—), 03-10-2008

Тобто - я пишу в колонку редактора повідомлення про наявність ініціативної групи і такої можливості. бажаючи отримати оце додаткове рецензування ставлять помітку біля твору або просто надсилають його мені. Я передаю волонтеру, той пише рецу і ми ставимо її анонімно або реєструємо віртуального критика. Питання лише про довіру до цього персонажа.

© Myroslava, 03-10-2008

Пане Юрію - будьте моїм волонтером!! я серйозно кажу, хоча ви й без того людина відповідальна! А як стимулювати, то я придумаю:)))
До речі, в цій ролі можуть виступити й інші учасники дискусії:)

© Myroslava, 03-10-2008

пропоную наступне: редакція знаходить тимчасових волонтерів на цю невдячну роботу із числа авторів, критики анонімні і мають право на відмову рецензувати текст. На тексті, що потребує рецензії має висіти якийсь значок, видимий усім, якщо критики відмовилися його рецензувати за певний період, скажімо 2 тиждні - також відображається значком. Бажання редакції мотивувати волонтерів мабуть буде ними вітатися і додавати критичного запалу :)

Кам.Ю

© анонім (194.44.89.—), 03-10-2008

Ага, значить вам тіко гроші потрібні:))))) І як 100 грн.- то чорт з нею, з авторизацією:)
отакі ви!:)))
ну, домовляйтесь із Читаєм:)

© Myroslava, 03-10-2008

Оу, це вже цікаво... 100 гривень, кажете? Ну-ну... Слово, воно ж не горобець)))))) Тим більше, написане власною клавіатурою.

© Роман RemiK Котик, 03-10-2008

Та чорт з нею, з цією авторизацією, тут пан Читай пропонує 100 гривень за якісну рецензію! Може влаштувати конкурс: "Краща рецензія на заданий твір". Приз - гроші?

Олег Derim

© Олег Derim, 03-10-2008

До Реміка
Чесно, не знаю проблем з опціями рецензування. А хіба не можна зробити показник "кількість написаних творів/кількість написаних рецензій"?
я написала, що це буде

© Myroslava, 03-10-2008

таке враження, що авторизація на рецензуванні злітає по таймауту. Хвилин за 10-15 злітає стовідсотково.

Кам.Ю

© анонім (194.44.89.—), 03-10-2008

"Крім того, у цьому трафіку є велика кількість того, що ніхто не захоче рецензувати навіть за гроші".
+1. Якщо говорити чесно.
а вартісні речі помічають, 100%

А чому не відображаються рецензії - цього не знають навіть наші програмери. Але обіцяють, що у новій версії цього не буде. Я їм вірю.

© Myroslava, 03-10-2008

Чесно, не знаю проблем з опціями рецензування. А хіба не можна зробити показник "кількість написаних творів/кількість написаних рецензій"? Нмсд це набагато легше втілити за фінансування чи створення групи рецензентів. А автори хай самі визначаються чи рецензувати їм твір іншого автора, що сам не бажає рецензувати чи ні. Плюс можна додати до показника оцінки. Скажімо, ваш рейтинг 0,1 і це жахливо, погано, нормально, добре і тд. Мене це скажімо на одному трекері дуже мотивувало))))

© Роман RemiK Котик, 03-10-2008

Ідея RK хороша, але важка для втілення, тому що на сайті не зовсім коректно працює опція запису рецензій на сторінці їх автора. Наприклад, всі рецензії, які я особисто написав після 9 вересня чомусь на моїй сторінці не відображаються, хоча я щоразу авторизуюся за правилами.
А.Б.

© Андрій Бачинський, 03-10-2008

В новій версії буде відображатись статистика - рецензій та відгуків написаних автором/написаних та твори автора.
там виходять дуже показові співвідношення.
Якщо стимулюватиме процес та його унаочнюватиме. Але як в торренті ми це автоматизувати навря чи зможемо. Тобто я поки не розумію, як і чи потрібно. Але ідея цікава.

© Myroslava, 03-10-2008

операція "примушування до рецензування" мабуть закінчиться нічим, тобто формальними відписками. Найпростіше і найефективніше рішення - матеріальний стимул критика, хоча дуже сумніваюся у реальності цього, адже жодного фінансового зиску отцям-засновникам цей сайт не приносить виходячи із кількості виданих творів місцевих авторів у комерційних проектах і затрати на його утримання і видання Діджіромів.
Крім того, у цьому трафіку є велика кількість того, що ніхто не захоче рецензуватимуть навіть за гроші.


Кам.Ю

© анонім (194.44.89.—), 03-10-2008

А мені згадалася форма торрент трекерів. В них формується такий собі рейтинг скачав/роздав. Його б можна було впровадити на сайті, при цьому не змушуючи до обов*язкових рецензій. Але вже такий рейтинг міг би дати: а) певний стимул рецензувати; б) оцінку "активності" автора на сайті для інших
RK

© Роман RemiK Котик, 03-10-2008

З Олегом я також згодна. Тобто - питання складне.
Щодо клубу профксійних рецензентів - то тут питання фінансування. В нас його поки нема, яле в принципі я спробую підняти це питання. Може щось і вигорить:) Хоча не впевнена

© Myroslava, 03-10-2008

Колеги, будь-яка "обязаловка" для творчих людей не підходить. Не завжи є й час читати. Треба сильні стимули. Може краще створити клуб професійних рецензентів, які будуть це робити за невеличку платню? В.Читай

© анонім (91.124.101.—), 03-10-2008

"помістив твір - напиши обов'язкову рецензію"

1. а не напише - відключим газ, так чи що? Нащо змушувати людину робити те, чого вона не може/не бажає? Чи приємно авторові буде читати вимучену рецензію, бо рецензенту зробили пропозицію, від якої неможливо відмовитися?

2. а як щодо якості рецензії? "аффтар убий себе об стіну" - вважати за рецензію чи ні? Отже, треба визначатися з тим, як правильно "здати норму".

А чи не відлякне це від ГАКу? Мене більше влаштовує status quo. Для когось це - анархія, для мене - свобода.

З повагою, Олег Derim

© Олег Derim, 03-10-2008

До Карпового - я згодна повність. Тільки - як це контролювати - автоматично чи через домовленість? І знову ж таки, як це оптимізувати, бо виходячи з кількості авторів - 748 та динаміки процесу, я цим займатись не зможу фізично.

До В. Ч.
Ні, це я чекаю від вас конструктивних ідей!:)

© Myroslava, 03-10-2008

Думав над цією проблемою, деякі міркування виклав в статті "Оптимальна організація літературного ресурсу". Вона на моїй сторінці є. Мені здається, єдиний розумний вихід - це ввести два типи рецензій: обов'язкові і добровільні.

Будемо виходити з принципу, що якщо автор сподівається отримати якийсь зворотній зв'язок від читачів, більшість з яких в свою чергу є теж авторами цього ресурсу, то він сам повинен читачеві дати те ж саме. Тобто, якщо я пишу рецензії на інших, я вправі розраховувати, що і інші писатимуть рецензії на мене. І навпаки. Це чесно, це чемно, це по-людські.

Тому, була б моя воля, я би ввів принцип: помістив твір - напиши обов'язкову рецензію. Цю обов'язкову рецензію можна писати або на попередній твір іншого автора, або на випадковий твір, який пропонуватиме генератор випадкових чисел. Це справа домовленостей. А вже після того, як автор здав норму з обов'язковою, він при бажанні може писати скільки завгодно додаткових рецензій на твори, які йому сподобались, обурили, чи взагалі викликали якісь сильні почуття.

© Михайло Карповий, 03-10-2008

Дякую за натяки, Мирослава. А може є конструктивні ідеї?
В.Ч

© анонім (91.124.101.—), 03-10-2008

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.7463331222534 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …
Графічний роман “Серед овець”
Графічний роман Корешкова Олександра «Серед овець», можна було б сміливо віднести до антиутопії, як …
Добірка художньої літератури козацької доби
Друзі! В інтернет-крамниці “Онлайн Криївка” представлена цікава добірка художньої літератури …