Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51069
Рецензій: 95792

Наша кнопка

Код:



Рецензії

До людини неглухої

(Рецензія на твір: 0, автор: Нема)

© Дід Сашко ірпіньський (212.80.51.—), 21-09-2008
Цікавий початок.
Порівняння з вустами є влучним. Ще б до них долучити б пальці та рухи. Але це необов’язково. Бо треба вміло ними користуватись.
Я цілий рік хлопчиною співпрацював з декількома такими людьми. Писав їм тексти, а вони читали. Тексти стосувались виробничого процесу та взаємодій.
У такий спосіб я з ними спілкувався, а потім почав бавитись. Показував їм на щось, а ті – дивились, а я хутко зникав. Вони дивились на те місце, де був я – і мене на ньому не знаходили. Потім порозумнішав, і не знаючи їхньої мови, міг пояснити, хто куди пішов і що він там робить. Працювати – це означає бити стиснутим кулаком об кулак, хоча і інші німі фрази ми вивчали, але я про них забув, а про ті, що пам’ятаю, не хотів би згадувати письмово. Непристойні рухи-жести мої колеги розуміли. Ці доброзичливі люди були на «своїй хвилі». Майстер, який вже був трохи обізнаний з їхньою поведінкою не конкретно, а взагалі, мені пояснив, що ці люди б’ють до крові і не терплять непорозумінь, викликаних проявами нещирості. Тобто, поводяться, як звичайнісінькі люди – хіба що більш відвертіше.
Вустами вони вміли передавати майже все для мене, спостерігача, і, мабуть, все – для своїх товаришів по нещастю, і майже нічого для сторонніх. Коли вони бажали, то могли передавати на хрипі деякі дієслова, наприклад, «хочу». Звуки нагадували шипіння, але були зрозумілими.
Потім ми роз’їхались, хто куди. А до того ми працювали на заводі, де мати гарний слух було необов’язково, бо можна було оглухнути. Кузня…

Тема вірша є цікавою. Мені б і в голову така б не прийшла. А було ж таке, що на моєму життєвому шляху зустрічались і інші люди.
Перша строфа вірша має початок, що інтригує, а закінчення – загадкове з відсутністю двох ком. Чи коми з дефісом. Філологи нехай спочивають. Це – синтаксис.

Я спробую зарезервувати за собою право продовжити читацький розбір вірша, бо в ньому я бачу щось цікаве для себе, а наскільки цікавий я як читач (тут коми є зайвими), я побачу.
Шановний пане Костянтине, я бажаю Вам нових творів. Архіви, які приносяться деякими авторами, ще встигнуть потрапити нам перед очі.

Найкращі побажання,
Дід Сашко ірпіньський.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.89435195922852 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …