Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51031
Рецензій: 95776

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Яке полотно?

(Рецензія на твір: Полотно, автор: Юлія Івченко)

© Микола Цибенко, 25-04-2008
Думаючи, що Ви, пані Лано, проігноруєте моє запитання про мову, я підготував рецензію і зараз, нижче, подам її так, як вона написана. Адже в ній нічого образливого немає. В кінці я допишу нові думки (з врахуванням відповіді).
Яке полотно?
Я, пані Лано, запитуючи про мову Вашого думання, хотів упевнитися, що Ви думаєте не так, як я. Якщо не відповіли (очікували, мабуть, якусь каверзу), то я зрозумів, що Ви думаєте мовою, а я думаю – малюнками. Наче в кіно, чи телевізорі… приблизно так, бо не все ж можна «намалювати», от візьмемо Ваш вираз із другого рядка «…Все реально чесне…» мені важко «намалювати» в голові. Хоча вже «зайшов» до Вашої спальні, в якій висить чорно-біле полотно, це, певно, графіка (чорно-біла зебра не може бути святинею). З подальшого тексту узнаю, що полотно чоловік ПИСАВ, отже, писав олійними фарбами чорно-біле полотно? Рядки Вашого вірша насичені найрізноманітнішими тропами. Якщо ці тропи порівняти з квітами, то Ви їх нарвали цілий оберемок, жужмом поклали – складайте букет самі. Мені рядки вірша важко читати, хоча видно Вашу обізнаність і ерудованість, проте нанизувати словесні знахідки в щось логічно осмислене дуже важко. Здоровий глузд говорить, наприклад, після слів «Здохніть телефони!» - чому треба так жорстоко поводитися, адже їх можна просто відключити на інтимний період, але тоді з вірша зникне експресія, яку Ви демонструєте. Нехай вони здохнуть, вороги наші, а ми давайте для друзів, для рідних, для коханих будемо складати чудові букети симпатичних віршів. Компонуючи їх все-таки за певними правилами, хоча б так, як одягається більшість наших жінок – привабливо і зі смаком.
P.S. Можу додати, що я не вмію малювати (рукою), а в уяві - скільки завгодно. Тому мені легко писати казки, видав три книги казок (власним коштом), казку "Півень Пінь" (частину казки) розмістив в ГАК - один відгук. Мені легко писати сценарії ( в дитячій студії за цими сценаріями діти вчаться робити мультики). Але попереджаю Вас, пані Лано, вірогідність того, що Ваші ідеї втіляться в життя - майже нульова. Це говорить мій досвід. Тому бажаю Вам перебороти всі труднощі! До мети!
Шукаймо істину разом!

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8889639377594 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …