Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Бібліографічне чи що? ))

(Рецензія на твір: Ексампеї Сковороди, автор: Антоніна Аністратенко)

© Христя Нечитайко, 23-01-2008
Побачивши ім’я Сковороди, зразу ж захотілося написати рецензію. Власне, тому, що не так давно (навіть у цьому році) сама писала про нього статтю.

У Вас, Антоніно, дуже хороший вступ, проте, як на мене, зміст надто перевантажений покликаннями й науковими фактами. Ця конкретика годиться для диплому-магістерської тези-дисертації, але не для "популяризаторства Сковороди". Якщо в цьому мета статті :) Хоча я сумніваюся, що саме популяризація була Вашим найпершим бажанням)

Для легшого сприймання можна було б трохи попрацювати форматуванням. Зробити абзаци через рядок, виділити жирним деякі моменти (це робиться за допомогою таких-от штук: жирний , курсив , підкреслений , між "стрілочками" слід вписати те, що хочете виділити відповідним стилем).

Нарешті, дрібка бібліографії. Коли шукала літературу з питання, мене теж найбільше розсмішили назви типу "Невідомого філософа" або просто: "Григорій Сковорода: життя і творчість". Ви жодного разу не покликалися на, без сумніву, авторитетну працю Барабаша, я було подумала, що Ви її не зазначили в списку літератури. Втім, бачу, є. Але досить старе видання 1989 р. Торік з’явилася нова книжка (укр. мовою, із суттєвими доповненнями):
Барабаш Ю.Я. Вибрані студії. Сковорода. Гоголь. Шевченко / Передмова В.Панченка. – К.: Вид. дім «КМА». – 744 с.
Ще у "Факті" цього року видали працю Леоніда Ушкалова "Сковорода та інші. Причинки до історії української літератури". Крім того, Ушкалов постійно звертається до теми Сковороди у своїх "Есеях про українське бароко" (книжечка напрочуд легко читається!).
Вже цими працями можна полемізувати з Вами хоча б у тому, що всі дивляться на єдиного "філософа європейського масштабу" однаково)). До речі, якось у газеті "День" відомий Вам Ю.Андрухович назвав Сковороду першим "українським гіпі", і в цьому є доля істини, якщо не сприймати його слова надто буквально :) Ой, а ще згадайте перші рядки "The Bad Company" того ж Андруховича.... Ну, це таке.

Є ще одне побажання. З цих "причинків" може вийти непогана стаття, якщо ви звузите тематику й виділите саме ті два аспекти, про які говорите у вступі. Інакше виходить, що Ви деякою мірою обманюєте читача, обіцяючи йому одне, а натомість повторюючи давно відомі істини. Принаймні, для "підготовленого читача" )).

Успіхів!
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.87431883811951 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …