Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Не в порядку виправдання, токмо заради любові до ближнього

(Рецензія на твір: П’ятка канібальських рецензій., автор: Савур (а був колись Халва))

© Кока Черкаський, 07-11-2007
Я не розумію, чому дехто після отримання порції критики "йде" з ГАКу.
За умовами існування на ГАКу кожен митець повинен крім того, що розміщувати свої власні геніальні твори, ще й двічі на місяць критикувати своїх гаковитих сородічей. Отже, критика на ГАКу це не чийсь привілей ( в т.ч. і не мій), а святий обов"язок кожного учасника цієї гри. Отримала якась пані порцію негативної критики від К.Ч. - ніхто не заважає їй взяти і нищівно розкритикувати твори К.Ч. Будь ласка, ніхто не забороняє, пальці у дверях не зажимає.

Інша справа - як та чи інша людина сприймає критику. Я, наприклад, люблю читати критику на свої твори, якщо , звичайно, автор критичного допису не переходить на особистості ; я й сам намагаюся у критиці не зачіпати особистість автора, а оцінювати лише виключно сам твір.

Такого, щоб не написати жодної негативної критичної статті , - такого просто об"єктивно бути не може. І це потрібно розуміти. Це є школа. Щоправда з тією відмінністю, що практично всі учасники цієї школи є рівноправними, усі можуть критикувати усіх. До критики потрібно прислухатися. Немає значення - доброзичлива критична стаття, чи недоброзичлива. Навіть якщо на ваш погляд критик не має рації, все одно прислухайтеся до його слів, зверніть увагу на місце твору, яке привернуло увагу критика - там мусить бути якась хиба, якась неоднозначність. Поміркуйте - чи це випадкова неоднозначність, чи це ви спеціально заклали у свій твір таку "пасточку", щоб упіймати в неї читача, а потім робити із ним, що захочеш. Можливо, ви запостили лише уривок зі свого геніального твору, у котрому є ця "пасточка", але розгадка знаходиться у неопублікованій частині. А можливо ви й взагалі не помітили якусь невідповідність у творі. То краще нехай це підкажуть віртуальні товариші-критики, аніж це буде надрукованим на папері, будуть витрачені гроші спонсорів, а потім із цього вийде величезний пшик.

Ви навіть можете критикувати критика. Якщо на ваш погляд критична стаття неадекватна і необ"єктивна - зверніться до громадськості. Заявіть на весь голос, що вас дискримінують за статевою, расовою чи релігійною ознакою. Боріться за своє місце під гаківським сонцем. Не йдіть звідси просто так , якщо ви , звісно, не емо.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.40061187744141 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …