Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Звіриний оскал світового сіонизму

(Рецензія на твір: Жовтень, автор: Ганна Осадко)

© Михайло Карповий, 21-10-2007
Що мені в цьому тексті видається найцікавішим і найважливішим, так це описання смерті хасида єврейської національності. З огляду на слова „монетка валідолу під язик” можна було б подумати, що смерть оного послідовника ребе Бен Елізера наступила внаслідок серцевого нападу.

Але ні! Правда – страшніша. В другій частині твору обрізаний добродій цитує слова Ісуса Христа, що Він їх сказав під час молитви в Гетсиманському саді: „Нехай омине мене ця чаша”. А тепер подумайте, шановні читачі, з якої такої радості юдей буде цитувати засновника християнської віри? Відповідь тільки одна: цей хасид сам прийняв Ісуса Христа в своєму серці як особистого Спасителя, покаявся в гріхах своїх і став повноправним членом канонічної християнської церкви.

Але чому ж він цитує саме слова молитви про чашу? Якої чаші страждань хоче уникнути він? Відповідь дає авторка в третій – найпотужніжій – частині віршу, де загальний тривожний настрій твору досягає свого апогею. Страшну картину малює вона. Мовчки зайдуть євреї у дім ліричного героя, свого колишнього одновірця. Мовчки сядуть за його стіл в той час, як він, знесилений від постійної нервової напруги, від постійного очікування смертельної помсти за перехід в істинну віру, сидітиме в куточку кімнати, притулившись до батареї, немов шукаючи там останнього порятунку. І, наче глузуючи з нещасного, звернуться нелюді до нього лагідним: „Шалом, синочку втомлений, шалом...” О, таке звертання схоже на поцілунок Юди! Вони запалять свічки, готуючись до кривавого шабашу... вибачайте, шабату, і – наш герой вмре. Бузувіри замішають тісто на його крові і на крові християнських немовлят, спечуть мацу, і будуть їсти її наступного дня, у шабат, голосно плямкаючи своїми жирними єврейськими губами.

Тільки рано радіють кати! Цей похмурий сценарій авторка описує, використовуючи не минулий, не теперішній, але майбутній час! Це значить, що іще є надія зупинити кривавий ритуал! Встаньмо ж всі, як один, на боротьбу зі світовим сіонизмом! Не дамо пропасти душам християнським! Записуймось в Союз Русскаго Народа (С.Ру.Н)! За Святую Русь (За С.Русь)!

Реєстрацію нових СРуНівців і збір членських внесків здійснюю я,

Михайло Карповий
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.77739095687866 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …