Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Музикант 10, автор: Аркадій Квітень)

© Вікторія Штепура, 25-09-2019
Цікаво спостерігати за подальшими трансформаціями героїв. Маєте потужну властивість як автор – Ваші герої не статичні у перебігу якихось подій, а з ними повсякчас відбуваються якісь психологічні зміни, якийсь рух. І у Світлани у попередній частині, і у Вадима у цій. У неї – під впливом кохання і вагітності, у нього – під впливом зміни соціального статусу. І це все справді виглядає дуже правдиво. Чоловіки дійсно схильні мати особливе ставлення до певного статусного майна, як-то автівок. І у Вас дуже тонко показано, як у Вадимові прокидається ця схильність… Дуже цікаво. Чекатиму на продовження.
До речі, дочитала «Мамлюків». Дуже цікава річ, і найбільш – своєю правдивістю. У Вас дуже чітко описані різні засоби впливу на людей. Але те, що Ви описуєте щодо клонування мамлюків – це і Вас начебто фантастичне припущення. Та коли читала, дещо згадалося… Кілька років тому мені втрапив цікавий огляд найбільш значних генетичних світових досліджень 2000-2012 років (тобто, у період, коли вже навчилися визначати, як насправді працюють окремі алелі у ДНК). Це не науково-популярка, а повноцінний огляд з методиками, формулами, таблицями і статистикою, де можна усе роздивитися. І отам було кілька досліджень (штатівських і шведсько-британських) щодо генетики поведінки людини з перекидом на популяції (раніше щось схоже робили лише по вищих тваринах, але більш просте). Так от, висновки там такі, що широким масам про це краще б не повідомляти (та й ніхто, я бачу, й не повідомляє – принаймні, у популярній формі це ніде не з’являлося). Тобто, те, що описується у ваших «Мамлюках» - це не найбільш похмура ситуація. Бо реальність насправді набагато гірша. І деякі небезпечні наслідки масового розповсюдження певних аллелей, що визначають певні типи поведінки у популяціях, можна побачити вже просто зараз, а коригувати це при нинішньому стані суспільства неможливо, і західні вчені через це вже добряче сіпаються… Хоча, можливо, Ви самі про це знаєте)))
З повагою, Вікторія
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0940849781036 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …