Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

З трепетом

(Рецензія на твір: Гоголівський ярмарок-2018: Інра Урум. Кардинальне вирішення, автор: Конкурс Гоголівський ярмарок)

© Максим Т, 09-11-2018
Саме з трепетом очікував на Ваш твір на конкурс - якось так перечував. що Ви його не пропустите. Дочекався! - правду каже Вікторія, написано вправно. А якщо читач сам час від часу прокрастинує отак, як Ваш Мишко, то навіть дуже вправно. Прокрастинація вийшла така ж реалістична - в не цілком реалістичному оточенні - як обломовщина, двісті сторінок на дивані.
Власне літаючі машини спершу видалися мені вторинними (після машини родини Візлі), але потім я второпав, що Ви перекинули догори дригом проблему доріг. Якщо гора не йде до Магомета, Магомет іде до гори. Окей тоді.
Діди хороші. Я би тільки викинув Парубія - це занадто вже пришпилює текст до тут і тепер, робить його фейлетоном, але це, звісно, право автора.
Є одненьке місце, де мені робиться млосно, а не мало би робитися з огляду на загалом гумористичний та іронічний тон твору. Асфальт порепаний, мов слоняча шкіра... - благаю, ні... Тільки не як слоняча шкіра. Або хай буде порепаний, як щось інше, або зморшкуватий, як слоняча шкіра. Уявіть собі, як страждає слон з порепаною шкірою; вона товста, до 3 см, але дуже чутлива та вразлива, бо не має потових залоз, а рани та тріщіни на ній приваблюють інфекції та комах. Тому слони дуже свідомі стану шкіри, дбають про неї, купаються в багнюці та в пилюці, аби захистити шкіру. Тому ж, гадаю, вона не так щоб буває дуже порепана. А зморшкувата - скільки завгодно. Але тепер в моїй уяві сидітиме - завдяки Вам, Інро, - образ шкіри трисантиметрової товщини, якою зміяться тріщіни... бррррр.... млосно мені, дихати не маю чим...
Шкода, що Ви пояснили Вікторії, про що твір. Текст такий, що можна губитися в здогадках, констрювати якісь концепції довокола або сприймати його пласким, як є, як малюнок чогось - але тепер напевно того самого майбутнього, яке просвистав на своєму балконі Мишко. Шкода, тому що таке явище - раптом збагнути, що майбутнє, про яке ти сміливо мрія на дивані - можливо, так сміливо через те, що сам ніколи по-справжньому не вірив у його прийдешність - можливо, таке явище мало би викликати куди більше потрясіння в героя. Справа ж не в тому, що автівки літають або пірнають у ґрунт - а втому, що пан Мишко згаяв своє життя, змарнував його, і в щойно прибулому майбутньому йому тепер нема місця... Але, ясна річ, що таким струсам мозку, трагедіям і читацьким шкодуванням нема чого робити поруч із загалом гумористичним текстом.
...а написано вправно, вправно написано. Кіт як живий, діди, отой лисий пан з машиною, прокрастинація... Зображувальна сила дай Боже кожному.
Отака моя думка, отакі мої враження. Дякую, це перший твір, який на конкурсі сподобався та загалом переконав, що справи в Академії не такі вже й кепські, є ще порох і все решта там. де треба.
З повагою, Максим
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83303904533386 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …