Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Філософський терор, автор: Катерина Омельченко)

© Максим Т, 15-05-2018
Катерино, гарний задум. Навіть дуже. Плескаю в долоні! - особливо через те, що Ви зізналися, що перейшли з російської на українську, а я добре уявляю, чого те варто - і "шва нє відно", мушу визнати... Гарний, гарний задум!
Але реалізація трохи гірша за нього. Артур - зануда; це зрозуміло, задекларовано та підтверджено. Ок. Але розповідач не зобов'язаний бути занудою, навіть зобов'язаний ним не бути! - а через надмірне багатослів'я, аж до рівня потоку свідомості, відбувається навпаки. Хай би воно собі там теревеніло, авторській мові лічила би в цьому випадку лаконічність і влучність. Мені здається, Вам трошки нашкодило натхнення - Вас підхопив його потік, коли "кадри так і л'юцца, так і л'юцца"... - тому навіть тавтологічні обороти прослизнули в цей потік. Нажлуктитися горілки - краще без назви напою. Деякі обороти вибиваються зі стилю - Ви пишете в такій, громіздко-іронічній манері, аж раптом - на м'якому прохолодному пісочку. Геть той пісочок!
До того ж, у Вас в тексті є взірець - і двічі взірець, тому що фінал - найскладніша частина твору, хіба що його початок може зрівнятися у складності для автора з фіналом. А Ваш фінал - ідеальний: "А він свої погрози завжди виконував". Не те що слов а- літера нема зайвої, ножа не встромиш! Я за Вашими іншими творами знаю, Ви вмієте дати коротку влучну фразу, вкласти в неї бєздни, і ось - такий приклад. Фраза а-ля Мікеланджело, відтяте все зайве. Гадаю, варто пройтися текстом із тим же однолезовим інструментом для обробки площин, а також циліндричних та фасонних поверхонь металевих, пластмасових та інших заготовок... - відчули, скільки зайвого? - а все це одне слово, різець" - Отже, з різцем у руці пройтися текстом і відтяти всі (більшість) прикраси, що витинають. Тому що Ви на це здатні, Ви талановиті, а... а задум гарний!
З повагою, Максим
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.68408417701721 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …