Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Є кілька причин для ненаписання рецензій (моя версія)

(Рецензія на твір: Бліц-опитування, автор: Avtor)

© Вікторія Т., 09-05-2018
Є кілька причин для ненаписання рецензій (моя версія)
Перша, з якою, мабуть, більшість погодиться, -- це забагато помилок або незугарностей у творі, на які треба витратити купу часу, щоб перелічити і обгрунтувати. При цьому доводиться зважувати: чи можу я собі дозволити (навіть при всьому моєму бажанні) таку розкіш , чи ні, бо маю інші обов’язки, які ніхто за мене не виконає? Щоб таких проблем було менше, на деяких сайтах існує щось на зразок вступного рівня. Я дуже поважаю тих авторів, які надають початківцям допомогу (і сама це роблю, коли маю змогу), але на це не можна розраховувати. З часу свого становлення сайт уже напрацював достатньо критичних рецензій, які кожен час від часу може проглядати.
Друга – це те, що про деякі вірші (в тому числі й мої) нічого сказати. Вірш може бути написаний пристойно в плані техніки, але не викликає відгуку у читача. Ризикну сказати, що таких віршів – більшість, навіть у хороших авторів, адже справжні «знахідки» трапляються нечасто.
Третя – це те, що тематика твору може бути особисто тобі не цікавою. Бачиш, що робота виконана капітальна, хочеться автора похвалити, бо знаєш, як він цього чекає, але твір тобі «не йде». Читати нецікаві (ще й довгі) твори – це як нести покуту за невідомий гріх. Врешті запитуєш себе: за що мені таке?
Четверта – буває, що хоча тема тобі й близька, але ти принципово не згідна з авторською позицією або з тим, як автор її подає. При цьому автор пише цілком щиро і не хочеться його образити. Це часто стосується віршів політичних, які складаються з самих гасел і закликів. Починати політичну або світоглядну дискусію? У що це виллється?
П’ята – це те, що деякі автори (особливо професійні, всіма визнані) вперто не відповідають на коментарі навіть простим «дякую». Їх все одно часом читаєш, але вже нічого не пишеш. Та воно їм і не потрібне.
Щоста – це те, що деякі автори на доброзичливий коментар відповідають надто гостро або грубо. Розумієш так, що автор або від природи сварливий, або пробує з якоюсь тільки йому відомою метою втягнути тебе в непотрібну тобі дискусію. Якщо немає настрою для конфронтації, то таких авторів обминаєш. Навіть те, як автори відповідають на чужі коментарі, може викликати до них негативне ставлення.
Сьома – це те, що автор може мати цілком відмінний від твого творчий стиль або творчу мету. Розумієш, що його твори, скоріш за все, мають цінність (особливо тому, що під ними -- купа захоплених відгуків), але твоє особисте бачення поезії (або прози) настільки відмінне від авторського, що ти, читаючи, почуваєш себе як на Марсі. В таких випадках бракує впевненості в собі, щоб щось казати, бо думаєш: може, я чогось не розумію? Те саме – щодо творчої мети. Мене, скажімо, не цікавлять експерименти з написанням сонетів, якщо за цим нічого не стоїть, крім самого експерименту.
Восьма – мабуть, найбільш делікатна і потаємна, причина полягає у тому, що автори – люди ревниві і не завжди спішать ділитися з іншими своїми творчими «секретами». Ті, хто щедро ділиться – особливі люди. Я би на місці редації їм гроші за це платила – невеликі, можливо, символічні. Це би одразу пожвавило сайт. Можлива й якась інша система заохочення.
Мабуть, є ще інші причини, які згадаються пізніше.

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0602359771729 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …