Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

антиепітафія

(Рецензія на твір: Бліц-опитування, автор: Avtor)

© Сергій Вікторович, 08-05-2018
Розігнувся від картоплі та заглянув на сайт, як кажуть росіяни, на шапочний розбор. Але все ж таки хочу вставити свої п’ять копійок.
На сайті я відносно недавно, не застав золотих часів. Попав за рекомендацією редактора одного з видань ( не братів Капранових ), куди приніс свій «нетлінний» роман. Свою писанину викладаю не тільки на сайті, а й відправляю почитати друзям. За їх відгуками, за час поки товчуся в академії, якість написаного значно поліпшилася. Так що хоча б по відношенню до мене сайт свої функції виконує.
Із всіх християнських заповідей мені найбільше імпонує: «стався до інших так, як би ти хотів, щоб ставилися до тебе». Поліпшення своєї писанини я в першу чергу пов’язую з доброзичливою критикою зі слушними зауваженнями. Хоча як на мене останніх недостатньо. Я також намагаюся не залишитись в боргу та пишу всілякі рецензії (хвали мене мій ротику бо розірву до вух). Та є маленьке але. В школі мені ставили трояки по гуманітарним предметам, щоб я мав можливість виступати на математичних та фізичних олімпіадах. В технічному вузі літературу не викладали, так що, що таке рецензія не знаю. Я пишу про враження від прочитаного. Авторів в академії ділю на три групи:
1. зрозумілі та близькі мені по духу;
2. не зрозумілі, особливо поети;
3. такі, що не викликають жодних почуттів та думок, окрім одної: «навіщо це написано?».
Авторам першої групи пишу про свої враження від прочитаного, стараюсь звернути увагу на те, що мені не сподобалося. Не для того, щоб порадіти за промахи конкурента, а для того щоб автор мав можливість покращити написане. Сподіваюсь, що саме так і сприймають мою критику. А ось авторам другої групи я нічого не пишу, бо не хочу щоб мене вважали тупим, або настільки старим, що не може зрозуміти сучасний літературний процес. Третій групі просто не знаю що писати.
У відгуках на мої рецензії іноді дорікають, що пишу лише на тих авторів, які звертають увагу на мою писанину. Як на мене це природно. Якщо їхні твори близькі мені по духу, то й те що пишу я, теж чимось їм відгукується. Бачу дві причини на те, що деяким авторам не пишуть рецензій: або те що ви пишете нікому не цікаво, або ваші однодумці настільки амбітні, що не можуть зійти з трону і написати відгук на свого конкурента. Що тут робити нажаль не знаю.
Те що деякі автори покидають сайт теж вважаю цілком природним. Одні переросли рівень академії і пішли на літературні хліба. Інші не отримали того за чим прийшли – визнання та професійної доброзичливої критики. Але ж повсякчасно приходять нові автори. Так що сайт рано хоронити. Прийдуть нові цікаві автори, які згуртують коло себе Гаків чан, і сайт знову засяє. Але по новому, не так як в золоті часи (які я не застав та й не жалкую за цим), так що дехто з аксакалів цього й не помітить.

З надією на це та повагою С.В.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 3.0809490680695 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …