Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Перший млинець

(Рецензія на твір: Колекція Дена (5), автор: Олена )

© Сергій Вікторович, 12-04-2018
Я Вас знаю як автора гарних ліричних текстів. А тут ви спробували себе в новому жанрі. Не скажу, що перший млинець вийшов гливкий, а так трошки гливкуватий.

Футбольні експерти кажуть, що коли гравець виходить на ударну позицію та думає бити по воротах чи віддавати передачу, то в нього не виходить ні того ні іншого. Щось подібне трапилося з Вами. Те, що Ви виклали, це і не детектив і не ліричний твір. Особливо це стосується подробиць. Як для логіки детективу вони зайві, як для ліричного твору іх недостатньо.

В Агати Крісті в кожному детективі два трупи. У Вас також. Це навіює якісь не зовсім гарні думки. Особливо другий випадок. Зазвичай лишають себе життя підлітки, які ще не усвідомлюють, що таке смерть. А у Вас юнак, до того ж не дурний. Він добре розуміє, що йому нічого не загрожує. Міліція не стане відновлювати закриту справу, бо вона не має жодного шансу в суді. Навіщо портити статистику. Відновити справу можливо на вимогу родичів, або у зв'яку відкриттям нових обставин. Ваші герої не є родичами, так що на їх вимогу ніхто нічого робити не буде. А зізнання не є тою обставиною, яка спонукає відновити справу. Адже в суді відповідач може заявити, що його змусили зробити зізнання, або що він пожартував. Так навіщо лишати себе життя. Ви скажетае: "А сумління". Так це велика сила, але не сильніша ніж жага життя. Так що цей момент сюжету здається далеким від "життєвої правди".

Щодо ритму. Початок у Вас розлогий, ретельний. Потім темп збільшується, а в кінці переходить в галоп. І тут тпру. Стоп. Приїхали. Можливо Ви так і задумували, але мені не сподобалося.

У Вас кілька ліричних ліній. Я вже мовчу, що всі вони недорозвинені. По законам жанру ці лінії повинні зійтися в кульмінації. Але цього не відбулося. Можливо тому, що особисто я так і не зрозумів, де ж вона та кульмінація.

У Вас знову проявилася стара хвороба. Гарна задумка вимагає зовсім іншого формату. А Ви намагаєтес втиснути все це в рамки короткого оповідання. А вона не стискається, а лише деформується. А їдея ж гарна, аж завиднки беруть.

З повагою С.В.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.84342122077942 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …