Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 42064, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.81.79.135')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Поезія Ідеалістична лірика

Новорічний дар

© Юрій Шеляженко, 30-12-2015
От рік минув. От рік настав. Що б вам подарувати?

Пишу листа.

Мій адресат – не дядько бородатий, бо маю бороду і сам.

Гостинців я не прошу, бо рік енергії нам дав і радості, і грошей. Рік всесвіту наступний теж очікувано плідний.

Та людяність не має меж.

Я хочу світ без бідних.

Щоб всі належали собі. Щоб кожен розвивався. Усе умів, творив, радів, опанував реальність.

Щоб доля катом не була, а стала би душею. Господарка своїм ділам – не раб у злиднів й роскошей.

Багатий, хто не має скарг, хто здійснює бажання. А бідний заздрить, що цей дар йому згори не даний. Жаліється: жорстокий світ! І сам когось обділить. І все одно йому болить: чому не багатію?! Не думає – бо то «дурні думками багатіють». Б’є головою по стіні, в очах уже темніє. Все дороге йому – стіна, споруджена з любов’ю. Чому у ній нема вікна для світла? Для нового? Чому у ній нема дверей і виходу немає? Все, що ховається за нею – скарги на реальність!

Така стіна у всіх була. І я був полоненим. На волю думка шлях знайшла. Я збагативсь натхненням. Одразу стіну переріс, переступив до щастя.

Ти думати лише навчись – і покидаєш яслі!

Для думки не існує стін: сім’я, робота, нація, і небо, й гроші, сотні істин, час – переступається!

І перший крок у новий рік, до вічного блаженства – статут з п’ятьох думок простих, мій подарунок чесний.

По-перше, все буття – це ти. Приймай усе, як бажане.

Коли не можеш прийняти – по-друге, гріх оскаржуй.

По-третє, скарги розглядай. Спасай себе та інших. Згори вказівки не чекай. Будь покликом горішнім.

Піднесення долає гріх, а у житті безгрішному бажання, по-четверте, всіх нарешті будуть здійснені.

По-п’яте, хто бажає гріх – ніщо тих не спасає. Хай вб’ються в битві проти всіх, як вже бажають зайвого.

Багатство в мудрості, в думках. Бездумні тільки дурні.

Ці п’ять думок – великий скарб. Не знехтуй. Користуйся.

От рік минув. От рік настав. Приймай у дар ідею, що стала темою листа – рік буде кращим з нею. Створи комісію, розглянь всі скарги на реальність і в світі здійснених бажань знайдеш безмежну радість.

ooo 2016 ooo 2016 ooo 2016 ooo 2016 ooo 2016 ooo 2016 ooo 2016 ooo 2016 ooo 2016 ooo

Привітання також можна послухати тут: https://youtu.be/lM8ETI19uWY

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.4289391040802 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …