Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95760

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 9664, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.2.15')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Фентезі

Камінь тамплієрів (пригоди Остапа і Дарини). 1 ч.

© Андрій Бачинський, 15-05-2008
Літні канікули Остап і Дарина   завжди проводили у бабусі в селі у передгір'ї Карпат. Діти  з нетерпінням чекали, коли тато візьме відпустку й повезе їх на скелі Довбуша. Остап  марив славою карибських піратів і зачитувався захоплюючими історіями про таємничі острови скарбів.  Хлопець сподівався, що у скелях  йому пощастить знайти скарби опришків - карпатських „піратів”.
       Одного сонячного суботнього ранку тато приїхав  і одразу оголосив загальний збір. Остап вже давно зготував все потрібне для подорожі у стару дідову офіцерську планшетку:  топографічну карту Карпат, олівець, циркуль, компас, годинник, кишеньковий ліхтарик, складний ніж і навіть свою улюблену сопілку.  Дарина ж збиралася в дорогу не кваплячись. Виглядало так, ніби вона їде не в гори, а на концерт у філармонію. Дівчинка стояла перед дзеркалом і  обурювалася, що кросівки, які примушує брати мама, не личать до її гардеробу. Врешті Дарина махнула рукою і почала збирати інструменти для малювання. Вона малювала завжди і всюди.  Рюкзак розпирало від альбомів, фарб, фломастерів, олівців та інших, так необхідних для творчої роботи дрібниць. Захопила ще й МР3 плеєр, щоб слухати в дорозі улюблену музику. А мамі, як завжди, випало найважче – зробити все, щоб сім’я не вимерла від холоду та голоду за дві доби в горах. Вона бігала від комори до кухні й назад, збираючи продукти, посуд і дитячий одяг. За мамою, наступаючи на п’яти, бігала  Оленка (4-річна сестра Остапа і Дарини) і плакала, залишаючи за собою на підлозі калюжі від сліз – її не ризикнули брати на ночівлю в гори і залишали з бабусею.  
         Виїхали. Дорога з Долини до урочища Бубнище зайняла менше годину часу (в дорогу збиралися втричі довше). Намет розклали біля великого каменя, що в профіль нагадував якогось велетенського звіра. Людей під вечір поменшало. Туристів привозять сюди зранку і після обіду вони вже роз’їжджаються.
         Опинившись песеред  дикої природи, Остап з Дариною  почали  без перестанку гасати поміж деревами одне за одним. Мама з татом не встигали слідкувати, щоб діти не порозбивалися, стрибаючи по каменях. Двобій  між близнятами продовжувався. Ще від народження дух суперництва витав над ними і керував їхніми поступками. Йшла постійна боротьба за кожен сантиметр вільного простору. Збоку могло здатися, що вони терпіти не можуть одне одного, але, в дійсності, діти не могли одне без одного жити. І якщо обставини їх розлучали, хоча таке траплялося дуже рідко, то вже через годину вони сумували і не могли дочекатися зустрічі, щоб знову почати одвічну „війну”. Брат був на 4 хвилини старший від сестри, чим невимовно гордився і вимагав, щоб та його слухалася. Але Дарина була на пів голови вища і  тому слухатися не збиралася. Через це виникали майже всі  конфлікти.
        Настав вечір. Чай з лісових трав і  гірське повітря  навівали сон. Діти ще не проти були побігати, але тато з мамою скомандували „відбій”. В наметі була спеціальна сітка від комарів, тому позасинали швидко, уникнувши нерівного бою з кусючими терористами-кровососами...

  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

про Карпати

© Олексій Тимошенко, 19-05-2008

Почали за Довбуша, закінчили за тамплієрів :)

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Антон Санченко Статус: *Експерт*, 16-05-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.35680103302 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …