Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50987
Рецензій: 95729

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 9019, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.141.100.120')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Міттєво

© Волошка, 07-04-2008
Як розриваєшся ти між двома коханками, як ділиш між ними третини себе?
О, ні! Ти, здається, щасливий серед них: тобі світла богиня покаже красу і навчить кохати, володіти тілом своїм і душею, а друга розкриє таїну, звідки виходить усе і куди повертається знову, явить таємниці кам’яних підземель, під ногами покаже цілі міста із жителями в алебастрових гробницях.
Ти все умієш, чорнобривий, і навіть, коли загинеш. Навіть, коли загинеш, із землі живодайної возродишся знов. Забуяєш пишними квітами. Воскреснеш.
Бодай ти був далеко, чи саме помирав, а я тебе знаю.

Я знаю його, бо тепер він є в мені. Тепер він є. Тепер в мені. Розпростовує в легенях моїх крила чорного легендарного лебедя, обплітає судини жовто-блакитною стрічкою, лунає в голові моїй звитяжними нічними піснями.
О, як він пахне, як він духмяніє! Ще від часів, як мати його перекинулася на дерево, в повітрі висить благоуханна мирра. З усіх прянощів тут обирають кмин. І чи не достатньо цих трунків, коли тут навіть нічим не задимлено! Та ж ні, головне, чим тут дихається – весна. Паросток, зародок, напівпогода.
Косі промені бентежать прекрасних жінок з оголеними персами, ковзають повз лікті титанів, одвічних тих рабів нескорених, і встромляють свої вогняні списи у вологу млосну і помираючу землю, лишаючи в ній тонкі рухливі смарагдові вістря.
Поряд із народженням діється тут багато страждань і лихоліть, та не чутно стогонів – зухвало стоять люди, тягарями несосвітенними нав’ючені. Нескорені, неподолані – співають вони про воскресіння, що вжЕ здійснилось, про свободу, що вжЕ завітала. Дай їм, Боже, здоров’я ще сто літ вистояти, ще сто сот пісень виспівати, по тисячі молодих на кожного запалити, навчити цей вогник підтримати, а коли сили покинуть, ми підхопимо, ми – зуміємо.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

І ось завівся сам Діоніс з несамовитими вакханками...

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© , 07-04-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4446341991425 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …