Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51040
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8833, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.117.81.240')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Зазираючи в чужі вікна...

© Олеся Кравчук, 27-03-2008
           І  знову хочеться бодай трішки пожити в чужому житті. Скажімо, прийти якось додому і усвідомити, що там все-все змінилося. Старі меблі змінились на сучасні, розставлені лише за модним невідомим фен-шуєм, на кухні – аромати незвіданих страв і готує їх шоколадний красень-кухар, якого на замовлення запросили з барбадоського ресторану, що вчора відкрився неподалік, лише через вулицю. У кожній вазі стоять квіти і зовсім не зважають на те, у кришталевому, чи скляному вони обрамленні. Байдуже їм і до того, що навколо них надто шумно крутиться, проте ніжно муркотить руде кошеня, яке так хоче зловити бодай якусь рибку в одній із ваз. Йому ж, руденькому, все одно, що він якимось чином може порушити цю загальну тишу, спокій і комфорт. Згодом, смакуючи вишукані наїдки, у цій квартирі можна помріяти і поніжитись під яскравими ковдрами на ніжно-молочному ліжку king-size. І нехай тільки тишу розіб’є невчасний телефонний дзвінок... Втім, слухавки можна і не піднімати – життя ж врешті-решт – чуже...
           Або ні – ще краще просто стати дівчиною з рекламного плакату на біг-борді. Ні, власне, не моделлю, яка фотографується для численних обгорток прокладок, фарб для волосся та шампунів. Хочеться перетворитися на ту, у якої білі зуби без будь-яких дорогезних зубних паст, відбілювачів і фотошопів, зачіска ніколи не псується, у яку погоду вона протягом дня не потрапляла б, аромат – лише від вишуканіших дольче, габанів та шанелів разом узятих, а колготки від молодшого брата пахнючого дольче – доль-чи-ки. А ще у неї немає жодних проблем на роботі, адже її праця полягає лишень у тому, щоб просто отак стояти на плакаті найлюднішої вулиці міста і демонструвати перехожим своє щастя та втіху. Так, вона часом трішки стомлюється від тих “габанів”, які витріщаються на неї щодня і їй все більше хочеться побути на самоті. Та найчастіше вона намагається не замислюватись про це – вона залишається стояти і, тримаючи наманікюреними пальцями довгу цигарку, посміхається плакату-двійнику, що на постері навпроти.
              А ще можна було б просто перетворитися на героїню якогось роману хоча б на день. Лише так, щоб не я, а автор вирішував за мене, куди йти, що і навіщо робити. І нехай би митець за мене дізнавався усі секрети, недомовки та інтриги, а я, залишаючись таки позитивною героїнею, могла йти до кінця, незважаючи на всілякі втаємниченості та зради. Врешті автор вирішив би, що негоже обмежувати роман лише однією книжкою і написав би ще бодай дві, продовживши моє захоплююче життя хоча б на папері.
              Наразі ж просто щодня пізно повертаюся додому після робочого дня. Часто здається, що важкі черевики знімаю не з ніг, а з душі, адже лише тоді відчуваю справжнє полегшення. Незмінно вмебльовані кімнати і звично смачні вареники на вечерю повертають до реальності, а букет штучного бузку нагадує мрії про пригоди руденького кошеняти, який все ще так і не зловив бажаного коропа у кришталево-чистій воді. Тепла ванна з квітковими ароматами без жодної місіс Елізабет Арден з її “Червоними дверима” – ось що приводить до тями після такого довгого дня. А потім – звичайний “Колгейт” і нехай усі обкладинкові дівчата заздрять червоній куценькій нічній сукенці, яка лише ледь-ледь прикриває принади. Далі – улюблений кавовий диван з тигрячою постіллю і кольорові сни.
             І хто знає, чи вранці наступного дня не захочеться поїхати на роботу у стародавньому диліжансі, туго затягнувшись у корсет та соромливо прикривши обличчя вуаллю...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© RemiK, 28-03-2008

[ Без назви ]

© elfiyka, 28-03-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 2.1897082328796 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …