Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51031
Рецензій: 95776

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8831, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.16.66.206')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Світ своїми руками (бавимось у деміурга)

© Віталій Дерех, 27-03-2008
Ти хотів би жити в ідеальному світі? Світі, який створив сам? Його створити досить просто. Свої правила, свої закони, свої мешканці. Якщо візьмешся за це, створюй світ з найбільшою скрупульозністю і старанністю. Щоб усі істоти, які населяють його, жили гармонійно та ідеально. Бо навіщо ж тоді створювати цей світ?
Почни зі створінь. Вигадай тварин, рослин, духів і розумних істот, що населяють світ. Вималюй в уяви їхні образи з найвищою точністю. Побудуй механізм їхнього тіла так, щоб він був ідеальним і ніколи не давав збій.
Далі створюй середовище. Це такий собі ареал для існування усіх створінь. Те, де вони розважатимуться, черпатимуть енергію, житимуть. Це може бути вода, повітря, земля або й інші, нам невідомі, середовища на кшталт кулі розпеченого снігу чи сухої води. Середовище підбирай так, щоб придуманим тобі істотам у ньому було добре. Вони мають бути пристосованими.
Після середовища переходь до творення законів. Відчуй себе Верховною Радою та діючим Ейнштейном одночасно. Створюй закони людські, природні, математичні й логічні. Забудь про логіку, про силу тяжіння, про інерцію, про депутатську недоторканість та теорему Піфагора. Створюй все своє: закони й явища, матеріали і міри. Міри довжини, висоти, швидкості та інших величин, які ти придумаєш сам.
Після цього твори сценарії. Тисячі, мільярди сценаріїв, за якими житимуть створіння у середовищі, згідно з твореними тобою законами. Хай будь яка подія, епізод, діалог, обмін думками та навіть рух буде частинкою придуманого тобою сценарію.
Тепер, коли все це функціонує, подивись на цей світ. Ти можеш у ньому жити! Так, ти це можеш! Зараз так роблять тисячі інших людей. Вони живуть у великих загратованих будинках, ходять із зав'язаними за спиною рукавами та час від часу сидять у карцері й отримують “лікувальні” розряди електричним струмом. Але їм усе це байдуже. Адже вони живуть у створеному собою світі. Їх називають шизофреніками, бідолахами, хворими. Але вони насправді найздоровіші – їх світ гармонійний і всім у ньому затишно.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Вітаю

© Черезова Варвара, 28-03-2008

Another brick in the wall

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Олег Derim, 28-03-2008

[ Без назви ]

© elfiyka, 28-03-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8823869228363 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …