Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50996
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8800, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.135.205.146')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Сонливі мемуари-фентезі

© Віталій Дерех, 26-03-2008
Окуповую сайт, своїми недолугими новельками, які писав на свою газетку щотижня протягом якогось кавалка року. (прикиньте, це друкували!):)  
Дідусь Володимир любив розповідати. Він прожив насичене пригодами життя і мав багату фантазію, яка подвоїла у розповідях і без того немаленький життєвий досвід дідуся. Розказував він усім і про усе. Смакував розповідями про війну, про любов та навіть, коли знайде особливе натхнення, про бабусю. Дорослі слухали його з занудженим виразом обличчя. Внукам же розповіді дідуся були значно цікавішими. Вони уважно слухали дідуся приблизно годину, а потім теж починали крутитися та пробувати вирватися на волю та свіже повітря.
Єдиними фанатичними слухачами діда Володі були пес Цісар та гусак Бровко (він зимував у міській квартирі дідуся, на потіху внукам). Вони могли годинами слухати розповіді старенького.
— Свистіли кулі і градом сипалась шрапнель! — почав було дідо. Гусак, собака та внуки всілися біля ніг дідуся. Дорослі ж поспішили знайти собі якесь заняття, щоб не слухати цих розповідей.
— Ой, треба піти мені на кухню, там гречка вариться, здається, — сказала мама й чкурнула геть з вітальні. — Я слухатиму звідти.
— А мені треба лампочки поміняти, бо ці вже нагрілися дуже, — видумав ще безглуздішу причину батько. — Але я теж уважно слухатиму.
За 20 хвилин ситуація у вітальні не змінилася. Онук, внучка, гусак та пес сиділи на своїх місцях. Над ними лунав монотонний голос дідуся. Але була одна невеличка зміна. Внук, внучка, гусак та пес спали, монотонно посапуючи носами.
Наче змовившись, з кухні та зі спальні всі повернулися у кімнату, де сидів дідусь. Виявилося, що дідусь спав теж. Не зважаючи на те, що він спав, розповідь про війну велася й далі.
— А що,...ну записав на магнітофон розповідь! — Пояснював спросоння дідусь. — Я ж і так вже цілий тиждень одну й ту ж історію вам розповідаю, а ніхто з вас не помітив навіть.
Після цього випадку дідо більше не розповідав історій, він зачинився у комірчині, з якої доносився грюкіт друкарської машинки, — дід винайшов новий стиль у літературі. Він назвав його мемуари-фентезі.



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

мені так шкода дідуся

© Павка, 30-03-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0605370998383 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …