Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 88, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.233.150')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза м’яка, тепла і порожня новела 246

КОНЦЕПТУАЛЬНА ПАРАСОЛЯ

© Оксана Копак, 23-05-2005
На шибі автобуса хтось протер тільки клапоть світу – щоб зазирати. Решта вікна була тьмяна. І ось у цій протертій дірі з’являлись машини, а потім прошмигали і розпливались. Автобус незаповнений: м’яко, тепло і порожньо...

Ну чому? Чому так!? Як тільки хочеш із кимось розмовитись – стає тепло, м’яко і порожньо!? Як тільки прагнеш теплих і м’яких обіймів, до тебе дивується порожнє крісло...

Три складові, які, – нарешті, – змусили мене впритул подумати про власну парасолю.

„Як!? ... !? ... !? Усі порядні люди мають годинники, носовички, парасолі, (чоловіків, машини, дітей, мобільчики, інтернет, проблеми, зачіски), а ти... „ – ця фраза штовхнула мене між лопатками і порожньою консервною банкою гепнулась на підлогу...

Наступного дня разом із паломниками (поклонниками) речей я здійснювала вельми виважений і доволі концептуальний ритуал обростання речами-які-є-у-всіх.

Ні, краще так: РЕЧАМИЯКІЄУВСІХ!!! Є?

На мій споживацький запит, чи є у них концептуальна парасоля, одна пані відповіла: „У нас є турецькі, китайські та дуже дорогі!” Інша була більш тямуча: „А що на тій парасолі має бути зображено!?”

Не знаю напевно, але та парасоля має слугувати мені не як річ, а як герой наступної новели. Персонаж. Або й ціла парсуна! Отака: вища за мене і з таким же концептуальним розписом... (А хоча би й петриківським!?) Або виткана парчовими нитками. То й що, що від дощу не захистить!? Колись же у Франції носили капелюхи, не вдягаючи їх на голову!?

Вже й не пригадую, як завершився мій концептуальний ритуал. Ах, так... Тоді почався дощ, і я позичила стару порепану парасолю у своєї коліжанки.

7 травня 2005 р. Б.,
у поїзді Львів-Київ

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Привіт від Пеппі!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© М.Гоголь, 24-05-2005
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.48157215118408 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …