Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8453, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.135.198.49')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза кіновідгук

Життя чи...дещо схоже (старе)

© Антоніна Аністратенко, 03-03-2008
Привіт усім кіноманам Буковини. Нещодавно довелось переглянути цікаву стрічку Стівена Берека (режисер) в головній ролі з феєричною та скандальною зіркою кіно – Анжеліною Джолі. Life or something like it. Так називається фільм мовою оригіналу.
Романтична комедія „Життя чи... дещо схоже” за постановкою абсолютно відповідає жанру, але ідейне наповнення фільму значно глибше, на мою думку, ніж вказують деякі з критиків. Ось пропоную вашій увазі опис сюжету Олексія Дубинського:  
„Сносгшибательная тележурналистка Лэйни Керриган (Джоли) с ожесточением карабкается на вершины популярности и уверена, что она из тех людей, кто сумел создать самого себя. У неё в жизни все идеально — работа, квартира, тачка, туалеты, даже друг — настоящий суперстар (Кэйн). Но однажды Лэйни сталкивается на улице с бродягой Джеком (Шэлхуб), который оказывается провидцем и предсказывает, что ровно через неделю жизнь её ждёт конечная остановка. Заодно Джек объясняет амбициозной журналистке, что свои здоровье и молодость она угробила ради миража, фикции. И после того, как некоторые другие его предсказания сбываются, Лэйни верит, что скоро умрёт, решает полностью пересмотреть свою жизнь, а также обращает впервые внимание на своего оператора Пита (Бернс), с которым до этого только и делала, что собачилась.
Типичная гламурная голливудская байка, согревающая сердца и души стопроцентных американцев - только в кино им популярно объяснят, что не в деньгах счастье и даже не в их количестве. Что жизнь прожить - не поле перейти, каждый день нужно беречь и лелеять, чтобы не было мучительно больно... и так далее. В общем, лапша на уши. Лапша, кстати, подозрительно похожая на один из предыдущих фильмов Херека - "Святоша"; там тоже развесёлый монах Эдди Мерфи успешно переворачивал жизнь карьериста Джеффа Голдблума, популярно разжёвывая ему истинные ценности бренного мира.”
  На мій погляд, поверховість і повчальність бойок не можна „віднести” до скриньки компліментів стрічки. Бо найперше – вона відкриває в душі кожного глядача щось особливе, на що раніше він, може, не звертав уваги. Здається, що переживаєш все разом з героїнею, яка просто чудово була втілена Анжеліною. Так, „смачна” блондинка, так, кар’єристка, але у кращому розумінні цього слова. Та хіба відсторонена родичами після смерті матері, вона мала ще якусь розраду крім роботи. Вона ж там досягла успіху, там її любили. Однак, для кожної людини сім’я – найважливіша, хоча для того аби зрозуміти це кожній людині потрібен поштовх. Для Ленні це було пророцтво Джека – простого жебрака, який випадково (а може й ні) вгадав рахунок матчу та погоду на наступний день. Він сказав, що Ленні Керіган помре через тиждень. Це змусило її звернути увагу на давні, закостенілі проблеми. І справа не в цінностях, адже Ленні насправді чуйна і добра людина, яка за маскою „залізної леді” приховує справжні почуття.
Ще одна важлива „дрібниця” про яку так і не згадали шановні критики: життя людини у її руках. Саме це сказав оператор Піт коханій. Цим реченням я б охарактеризувала сюжет картини. Адже, в кінці фільму журналістка таки змінила свою життєву дорогу, визначивши для себе важливі речі. А щодо грошей та щастя пов’язаного з ними, на яких так акцентували увагу критики „Інтер. Кіно” , то про них взагалі не йшлося, відома журналіста прагнула престижної роботи в „Ранковій Америці” через професійні прагнення.
Для епілогу скажу: кожен має право на власну думку, а читачеві раджу переглянути фільм і самому робити висновки. А тепер ... ясного сонця і мирного неба, як кажуть...

Жанр:
  Романтична комедія
В гол. ролях:
  Анджеліна Джолі, Эдвард Бернс, Тоні Шелхауб
В ролях:
  Тони Шелхуб, Стокард Ченнинг, Мелисса Эрпико, Крістіан Кэйн, Лайза Торнхилл та ін.
Режисер:
  Стівен Херек



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Добре починання!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Олег Derim, 03-03-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.77230715751648 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …