Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 824, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.17.186.218')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

МІСТО

© Света, 05-03-2006
Місто. Яке воно пихате і недосяжне. Воно виштовхує з усією силою тих, хто слаб-кий і безпорадний.
  Високі, на перший погляд нові та гарні будинки, зневажливо і з посміхом погля-дають на ту маленьку істоту, яка хоче до них підійти.
Ця нездорова велич і городовитість руйнує душі, які хочуть змінити своє життя.
А можливо ці бажання до змін замалі? А місто не поважає і не любить слабкість. То як боротись?
Коли йдеш вулицями, листя дерев падає на голову, і їхня легкість перетворюється на камінь і чується шепіт: «Геть звідси, це не твоє…».
А транспорт? Ці розкішні машини. Трамваї, тролейбуси, які далекі від досконалос-ті, махають: «До побачення!»
Здається, що все навколо сміється з тебе, з безпорадності, в беззахисті. Стає сумно і страшно. Місто не помічає тебе. Бо життя для нього – нічого. І йому достатньо того, що воно є. Та врешті-решт, що має місто? Постійний пил, шум, гамір, навіть неприродній спів пташок. То що вабить? Напевно те, що воно залишається недосяжним.
Боротьба людини і міста. Дві великі сили. Хто кого? Часто перемагає друге.
Крім того, це гамірне створіння ще й безжальне. Іноді воно ніби мириться з новим «гостем», затихає і спостерігає. А потім, так несподівано, весело всміхаючись, для себе, починає щосили виштовхувати: двері стають чужими, вікна виходять не на той бік, оточує темінь. А місто сміється. Йому цікаво що буде далі. Порозважалось, витрясло душу, і зно-ву спочиває до «кращих» часів…
Життя йде, боротьба триває. І з’являється розуміння того, що саме це нахабне, пихате місто ніколи не ляже до твоїх ніг. Воно лизатиме п’яти іншим, але не тобі, бо ВОНО так хоче.
Повертаєш голову назад, крім битви і клунку речей немає нічого. Що здаватись? Дати радіти далі?
Просиш Надію зайти в пусту душу і чекаєш нагоди підкорити. А місто не кориться і не лягає до ніг….

SVETA

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Нормально

© Unknown, 07-03-2006

Приємно читається

© Габріелла, 05-03-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.3886430263519 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …